Şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova - astăzi

T.I.
Politică / 22 noiembrie 2018

Viorica Dăncilă (sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (sursa foto: Twitter)

Actualizare - Dăncilă: Drumul proeuropean este singura soluţie pentru Republica Moldova

Drumul proeuropean este singura soluţie pentru Republica Moldova şi pentru prosperitatea cetăţenilor moldoveni, a afirmat astăzi premierul Viorica Dăncilă, în cadrul declaraţiilor susţinute alături de omologul moldovean, Pavel Filip, la finalul şedinţei comune a celor două guverne.

"Am discutat împreună cu domnul prim-ministru, cu membrii Guvernului Republicii Moldova despre stadiul relaţiilor bilaterale, economice şi comerciale dintre România şi Republica Moldova. Acest lucru ne-a oferit posibilitatea de a vedea cum impulsionăm relaţiile dintre România şi Republica Moldova, de a avea o abordare sectorială în ceea ce priveşte cooperarea dintre cele două state, de a vorbi despre proiecte concrete pe care să le punem în aplicare, de o foaie de parcurs cu responsabili, dar, în acelaşi timp, de a vedea cum impulsionăm şi proiectele aflate deja în derulare", a precizat Dăncilă.

(E.M.)

------

Actualizare - Pavel Filip: Relaţia România-Moldova este una specială

Relaţia dintre Republica Moldova şi România este una specială, suntem "într-un spaţiu comun lingvistic, într-un spaţiu comun cultural, într-un spaţiu comun de valori", a declarat astăzi prim-ministrul moldovean Pavel Filip.

"Mă bucur să mă aflu aici, la Bucureşti, la o nouă şedinţă comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României. Cu acest prilej, doresc să felicit şi noii colegi care au venit în Guvernul României: să aveţi succes în acest mandat important. În faţa dumneavoastră este Guvernul de la Chişinău după ce a trecut peste reforma administraţiei publice centrale. Am devenit mai puţini, dar Guvernul, din punctul meu de vedere, este tot atât sau poate mult mai eficient decât a fost", a afirmat Pavel Filip, potrivit Agerpres.

Premierul moldovean s-a referit la relaţia cu România ca fiind una specială.

"Este adevărat, ţările noastre au relaţii istorice, cred că ar fi puţin să spunem că avem relaţii bune sau relaţii excelente, pentru că relaţia dintre Republica Moldova şi România depăşeşte această axă, noi suntem într-un spaţiu comun lingvistic, într-un spaţiu comun cultural, într-un spaţiu comun de valori, de aceea şi relaţia eu cred că e una specială", a mai declarat acesta.

(E.M.)

------

Actualizare : Viorica Dăncilă - întâlnire cu omologul moldovean Pavel Filip

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi la Palatul Victoria, pe omologul său moldovean Pavel Filip.

Cei doi premieri vor avea o întrevedere tete-a-tete, după care vor participa la şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

La finalul reuniunii, Viorica Dăncilă şi Pavel Filip vor fi prezenţi la ceremonia semnării unor documente/ acorduri bilaterale, ce va fi urmată de o fotografie de familie şi declaraţii de presă comune.

(E.M.)

------

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va conduce, astăzi, la Bucureşti, o şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova, cu participarea omologului moldovean, Pavel Filip, şi a miniştrilor de resort din domeniile de interes comun.

Discuţiile vor aborda stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv componentele sectoriale subsumate acesteia, cu evaluarea stadiului implementării proiectelor de cooperare bilaterală derulate de România în Republica Moldova şi explorarea opţiunilor pentru noi proiecte de cooperare, potrivit unui comunicat al Executivului ţării noastre, publicat pe site-ul instituţiei.

"Şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, în perspectiva viitorului european al Republicii Moldova şi avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanţă strategică", se menţionează în comunicat.

Totodată, reuniunea are loc în contextul pregătirilor pentru asumarea, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor Republicii Moldova în direcţia avansării parcursului european şi a implementării reformelor asumate în baza Acordului de Asociere cu UE, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un bun prilej pentru o declaratie comuna de reunificare statala! Dar pentru aceasta ar fi nevoie de (mai multa) barbatie politica. Cine era cel care se lauda ca are suficienta??.

    1. Nu ma asteptam la o confirmare; pentru asta trebuie barbatie politica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb