Şedinţă CSAT pentru avizarea strategiei de vaccinare anti-Covid

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 27 noiembrie 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe a cărei ordine de zi este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-Covid-19, conform unui comunicat de presă emis, ieri, de Administraţia Prezidenţială.

Şedinţa CSAT, condusă de Klaus Iohannis, va avea loc joi, 3 decembrie, la ora 15:00, în sistem de videoconferinţă, adică cu exact trei zile înaintea alegerilor parlamentare.

Şeful statului a anunţat în urmă cu două zile că strategia de vaccinare anti-Covid ar urma să fie aprobată, astăzi, în şedinţa de Guven, iar săptămâna viitoare va fi discutată în CSAT. El a precizat că, după ce documentul va fi aprobat în Guvern, va fi făcut public şi o perioadă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor explica întreaga campanie.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că, în momentul în care vor exista date concludente cu privire la vaccinare, scepticismul cu privire la vaccinul anti-Covi va scădea.

"Eu am înţeles că sunt oameni sceptici în ce priveşte vaccinarea. Am înţeles că sunt chiar şi persoane din zona medicală care încă sunt sceptice. Însă prin această campanie şi prin procedurile de punere în circulaţie a acestor vaccinuri, datele vor fi mult mai clare. Sunt convins că, pe măsură ce campania de vaccinare va avansa, pe măsură ce informaţiile vor veni, vor fi verificate - fiindcă pe măsură ce se vor vaccina milioane şi milioane de oameni de pe tot globul vom avea foarte repede date concludente medicale -, acest scepticism va scădea şi tot mai mulţi români vor înţelege că asta este metoda prin care se poate stopa pandemia", a spus Klaus Iohannis.

Amintim că şeful statului a avut luni o şedinţă cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema campaniei de vaccinare anti-Covid-19, care este considerată o problemă de securitate naţională.

Conform informaţiilor oferite de preşedinte, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva Sars-Cov-2 fac parte: personalul din domeniul sănătăţii, cel din centre rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii-cheie, esenţiale bunei funcţionări a societăţii.

Vaccinarea ar urma să fie făcută la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, echipe mobile, reţeaua de medicină de familie şi centre drive-through pentru celelalte categorii de populaţie.

Strategia de distribuţie va ţine cont de condiţiile specifice de stocare şi transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale, de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare locale fixe şi mobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb