Sediu nou pentru Opera din Iaşi

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 22 ianuarie

Ministrul Culturii, Raluca Turcan

Ministrul Culturii, Raluca Turcan

English Version

Investiţiile în infrastructura culturală reprezintă o prioritate pentru mandatul actualului ministru de resort. Opera Naţională Română din Iaşi va avea un nou sediu, instituţia primind în proprietate, în acest sens, un teren de 9.510 mp, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan. Conform ministrului, "prin eforturile Ministerului Culturii, Guvernul României a propus trecerea în proprietatea Operei Naţionale Române Iaşi a unei suprafeţe de teren de 9.510 mp pe care se va construi un sediu nou, de mare capacitate, care să răspundă nevoilor culturale ale locuitorilor din judeţul Iaşi şi din întreaga regiune. Astăzi, s-a făcut un pas uriaş pentru demararea acestei investiţii de anvergură, în condiţiile în care finanţarea este deja asigurată prin Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar elementul lipsă îl reprezenta identificarea şi alocarea amplasamentului pentru viitoarea construcţie". Turcan şi-a exprimat dorinţa ca "asemenea investiţii să se multiplice în toate provinciile istorice ale ţării, pentru a creşte accesul la cultură pentru cât mai mulţi români". Ministrul Culturii a anunţat că urmează începerea pregătirii documentaţiei pentru realizarea construcţiei.

Turcan atrage atenţia cu privire la faptul că nivelul de consum al produselor culturale a scăzut în România şi afirmă că preocuparea ministerului este ca instituţiile de cultură să devină mai accesibile publicului larg, în special tinerilor: "Preocuparea principală a tuturor instituţiilor de cultură din subordinea ministerului a fost ca publicul să aibă cât mai mult acces la instituţiile de cultură, să deschidă porţile spre tineri în special, pentru că eu cred că dacă va ajunge cultura să fie mai accesibilă pentru tânăra generaţie, atunci se creează premisa ca, în viitor, societatea românească să aibă o generaţie mai pregătită, mai deschisă spre inovare, o societate mai înţeleaptă şi mai bună", a declarat Raluca Turcan.

Ministrul a arătat că cifrele din perspectiva accesului la cultură nu sunt foarte încurajatoare, motiv pentru care este necesară implementarea unor măsuri de politici publice în acest domeniu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb