SeedBlink îşi consolidează prezenţa europeană prin achiziţia Symbid

F.D.
Piaţa de Capital / 16 august 2022

SeedBlink îşi consolidează prezenţa europeană prin achiziţia Symbid

SeedBlink, platforma europeană de co-investiţii în start-upuri tehnologice, a anunţat că a finalizat achiziţia Symbid, una dintre primele platforme lansate la nivel mondial pentru crowdinvesting. Acordul urmează să accelereze dezvoltarea SeedBlink ca jucător pan-european, să extindă prezenţa în Europa Centrală şi de Est şi ţările Benelux, şi să consolideze misiunea de a crea infrastructura de investiţii de capital pentru companiile tehnologice europene în toate etapele, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cele două platforme au contribuit cu investiţii de peste 110 milioane de euro în 250 de start-upuri şi au o reţea de 62.000 de investitori individuali.

Achiziţia extinde în mod semnificativ numărul de investitori al SeedBlink şi reţeaua de parteneri de finanţare profesionişti la care platforma Symbid este deja conectată: bănci, fonduri de capital de risc şi business angels.

În primii zece ani de funcţionare (până lasfârşitul anului 2021), Symbid a facilitat investiţii în valoare totală de 35 de milioane de euro pentru mai mult de 180 de start-upuri cu acţiuni şi titluri convertibile, dintre care 67 din sectorul tehnologiei.

"Ambele companii şi-au creat un nume oferind investitorilor privaţi ​​acces la oportunităţi de start-upuri europene, astfel decizia noastră este o mişcare firească pentru consolidare europeană. Inovaţia conduce noua economie, iar SeedBlink şi Symbid vor sprijini diversificarea portofoliului şi infrastructura de investiţii, aducând laolaltă oportunităţile din est şi vest. Benelux este în mintea tuturor ca o regiune puternică în Europa datorită oraşelor puternic tehnologizate, ţărilor cu venituri mari, prezenţei guvernamentale semnificative şi forţei de muncă bine conectate şi educate", a declarat Ionuţ Pătrăhău, Managing Director & Corporate Development la SeedBlink.

Investitorii Symbid vor beneficia de oportunităţi şi instrumente de management al portofoliului nou, şi astfel vor avea acces la şanse de investiţii pan-europene datorită unei acoperiri geografice extinse.

Lansată la începutul anului 2020, platforma SeedBlink a mobilizat deja peste 75 de milioane de euro în investiţii în start-upuri, a atras peste 12.000 de investitori individuali din 60 de ţări şi are un portofoliu de 62 de companii europene finanţate, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. oameni seriosi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb