SeedBlink lansează piaţa secundară pentru un acces mai rapid la lichiditate

D.T.
Piaţa de Capital / 9 martie 2023

SeedBlink lansează piaţa secundară pentru un acces mai rapid la lichiditate

SeedBlink, platforma de investiţii care permite finanţarea de start-upuri tehnologice europene, lansează Secondary Market, aducând o ofertă de lichiditate timpurie investitorilor individuali în start-upuri, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, această piaţa secundară va reduce şi mai mult barierele dintre investitorii individuali şi oportunităţile de investiţii în start-upuri.

"Lichiditatea a fost trăsătura cea mai râvnită de investitorii individuali pentru a-şi diversifica şi mai mult portofoliile cu start-upuri. Platforme precum a noastră permit investitorilor privaţi să co-finanţeze direct start-upuri susţinute de fonduri de Venture Capital prin intermediul tranzacţiilor primare. Am decis să contribuim mai mult la democratizarea industriei prin elaborarea investiţiilor secundare", explică Andrei Dudoiu, fondator şi Managing Partner SeedBlink.

Piaţa secundară este posibilă datorită regulamentului ECSPR, care defineşte proceduri clare în ceea ce priveşte pieţele primare şi secundare din întreaga Europă, creând un mediu sigur pentru investiţiile transfrontaliere în start-upuri, se menţionează în comunicat.

Înainte de lansare, au fost derulate mai multe proiecte pilot cu acţionarii existenţi. Cu această versiune, toţi utilizatorii cu identitate verificată au acces la un nou Bulletin Board şi la procese de negociere privată a ofertelor de vânzare-cumpărare, extinzând accesul la tranzacţionare pentru toate rundele de equity din portofoliu şi sporind controlul investitorilor asupra procesului, adaugă sursa. La fiecare trei luni, SeedBlink va efectua operaţiunile necesare pentru a asigura transferul de acţiuni, simplificând procesul pentru investitori.

"Specializarea platformei exclusiv pe tehnologie europeană şi capacităţile de negociere directă o diferenţiază de alte pieţe secundare. Împreună cu o comunitate de investitori pasionaţi de tehnologie, oportunităţile create de noi constau în principal în oferte susţinute de VC-uri. ECSPR asigură competitivitatea Europei pe scena mondială, deschizând calea pentru prima piaţă tehnologică europeană reală. SeedBlink oferă acces fără precedent pentru investitorii individuali, care pot face investiţii directe în companii tehnologice europene aflate la început de drum, alături de investitori instituţionali şi fonduri de capital de risc, în aceleaşi condiţii, atât în cadrul tranzacţiilor primare, cât şi al celor secundare", spune Carmen Sebe, CEO al SeedBlink.

Pragul actual de investiţie al SeedBlink este de minimum 2.500 de euro, dar introducerea unei pieţe secundare va elimina dimensiunea tichetului de investiţie, permiţând unui număr mai mare de persoane să creeze active prin investirea unei sume limitate în proiecte de equity, alături de investitori instituţionali, specifică sursa. SeedBlink oferă posibilitatea de investiţii atractive datorită colaborărilor sale solide cu companii de capital de risc cu reputaţie precum 3TS, Eleven VC, SpeedInvest, DayOne Capital.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Investitii pe SeedBlink? Cei care au intrat in parteneriat cu Goldring?

    Piata nu va uita ca anume Goldring (al lui Virgil Zahan) a adus la bursa companiile Vifrana (cod BVB: BIOW), AirClaim (cod BVB: CLAIM)... pentru 2 "arginti" au scuipat in tot ce inseamna atitudine etica si morala. 

    Succes tuturor care isi plaseaza increderea in SeedBlink si Goldring. O sa aveti nevoie de miracole sa nu pierdeti tot. 

    1. in cine sa mai ai incredere?

      Daca tot vb de goldring vezi ca i-a mai adus pe unii cu apele de n-au o treaba cu bursa. 

      DECI ZI-MI TU MIE un investitor la bursa de retail asa la ce broker sa isi deschida cont?

      dupa comentariul tau la goldring sigur nu ca e zahat si uite ce s-a intamplat, dupa comentariile de la gocab si altele marca frb nu ca uite cine controleaza brk , dupa altele la tradeville nu ca e siminel si uite ce se intampla si etc da unde sa deschid fratilor????? VREAU DOAR SA NU FIU FURAT, IN ROMANIA TARA MEA CER PREA MULT? 

      Tot ce conteaza e sa nu mai arunce lumea cu banii fara sa controleze istoricul brokerilor - ati mentionat bine, companiile listate in ultimii 4 ani de goldring, brk si tradeville sunt niste tepe prin care au facut cei 3 comisioane si noi ne-am trezit cu pierderi si falimente in stil VIVRE. Exista companii solide la bursa. Doamna fosta CEO Tradeville e acum CEO la brokerul Investimental al lui Sacha Dragic de la Superbet. Deci sa fim atenti la tepele care urmeaza a fi aduse pe piata de Investimental.

      Fapte -ai enumerat principalii brokeri de retail

      Fapte-BVB e piata mult spus periferica 

      Fapte-pe BVB se dau tzepe din preistoria lumii financiare si spre deosebire de piete mature unde se dau tzepe sofisticate nici nu e cineva tras la raspundere,condamnat zeci de ani,confiscat produsul infractiunilor 

      Fapte-ne bazam pe o autoritate de supraveghere care nu vede prabusindu-se cu repetitie o piata care afecteaza direct toti romanii,asigurari,nu BVB ca asta e insignifianta 

      Si mai putem enumera. 

      Oare exista vreo relatie de cauzalitate intre faptele astea si actorii princiali din piata care'intermediaza' tot ce se tranzactioneaza?Fac eilucrurile bine si rezultatul e catastrofa?

      Asa ca nu mai cere recomandari,priveste realitatea! 

      aveti posibilitatea sa tranzactionati pe orice bursa din lume, nu va convine romania plecati si nu mai bateti din gura ca babele pe ulita satului

      puneti mana si munciti 

    Stire fara informatii esentiale, de exemplu comisionul de tranzactionare. Suma minima, cumperi actiuni direct la firma respectiva sau la o alta firma intermediara. Stire mai mult de reclama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb