ŞEFA INSP: "Primul lucru pentru reducerea numărului de cazuri este vaccinarea"

G.B
Miscellanea / 6 octombrie 2021

"Primul lucru pentru reducerea numărului de cazuri este vaccinarea"

Este nevoie de un cumul de măsuri pe care trebuie să le respectăm cu toţii pentru ca numărul de infectări cu COVID-19 să scadă, spune şefa INSP, Adriana Pistol, în condiţiile în care masca a devenit obligatorie şi în spaţii deschise, acolo unde incidenţa depăşeşte 6 la mia de locuitori. Şi această măsură va avea o influenţă, dar primul lucru care poate duce la creşterea numărului de cazuri este vaccinarea, a spus ea, potrivit Digi24.

"După cum ştim din experienţa de un an şi jumătate, masca şi-a dovedit utilitatea. Nu este un mijloc perfect, nu ne-am fi dorit să ajungem aici, mizând pe o populaţie protejată prin vaccin. Masca va avea o influenţă, chiar dacă nu foarte mare, dar va avea sigur o influenţă asupra evoluţiei bolii", a spus Pistol într-o conferinţă de presă.

"Sigur că nu este singurul lucru care să influenţeze această evoluţie, este doar unul dintre ele. Primul lucru care poate să ducă la reducerea numărului de cazuri este vaccinarea. Al doilea este distanţarea fizică, evitarea aglomeraţiilor. Al treilea este igiena personală. Este un cumul de măsuri care sunt necesare dacă vrem să vedem efecte foarte serioase în evoluţia pandemiei, iar masca este unul dintre ele", a adăugat ea.

Ministrul Sănătăţii şi ministrul Afacerilor Interne au emis ordinul comun privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, în localităţile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

Autorităţile au dat şi câteva exemple despre situaţiile în care masca nu este obligatorie:

"Într-o localitate unde rata incidenţei este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuieşte împreună, într-un spaţiu deschis unde nu este aglomerat ( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Atunci când interacţionează cu altcineva decât cu persoane cu care locuieşte împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual şi trebuie să poarte mască.

Menţionăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măştii de protecţie în locurile aglomerate indiferent de rata incidenţei în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, pieţe, staţii pentru transport în comun etc."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mars de-aici cu minciunile tale criminale, mai tanti Mengele! Ca tot ai un nume predestinat, mai bine te-ai duce sa joci ruleta ruseasca! Am fi si noi mai castigati!

    cum poti sa zici asa ceva cand 27% din infectatii de sapt trecuta au fost vaccinati? la 30% din populatie vaccinata?

    1. Ce cred eu ca vrea sa zica este sa se vaccineze lumea cu a treia doza.

      Trebuie sa recunoastem ca infectarea scade semnificativ in primele 3-4 luni ale vaccinarii. 

      Insa, eu nu sunt de acord sa fac periodic, de 2-3 ori pe an acest vaccin periculos, la granita dintre sigur si nu prea si pe care doar mascarea efectelor secundare il mentine in zona de frecventa numita "sigura". 

      Eu prefer toate celelalte 3 masuri pe care doamna Pistol le-a mentionat. Distanta, IGIENTA si masca. Sunt cele mai simple masuri pe care le puteti lua si au risc ZERO. Sunt mult mai bune decat vaccinarea ca profil de siguranta. 

    31.01.2019

    In timpul epidemiei de gripa in care se inchideau scolile, medicii spuneau asta: 

    Igiena este aproape la fel de importantă ca şi vaccinul în prevenirea îmbolnăvirii, spun medicii. 

    În timpul acesta, medicii vorbesc despre igienă strictă ca să ne ferim de gripă. 

    „Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas” 

    Adrian Streinu Cercel - manager Institutul Matei Balş: „Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas. Când ne spălăm pe față, spălăm și interiorul nasului, pentru că îl decontaminăm”. 

    Lumea a uitat complet de igienă. Dacă în 2020 rafturile cu săpun erau reduse sau goale, acum lumea nu mai dă buzna la produse de igienă. Și se vede. Se vede in UK la infectări. Se vede in România. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb