Şefii ANRP şi ANRMAP, aleşi în Consiliul de Supraveghere al Petrom

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2013

Preşedinţii ANRP şi ANRMAP, George Băeşu, respectiv Lucian Vlădescu, au fost aleşi în Consiliul de Supraveghere (CS) al companiei OMV Petrom (SNP), iar Gheorghe Ionescu, cuscrul preşedintelui Traian Băsescu, care şi-a depus candidatura în nume propriu, s-a retras din cursă.

Şefii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) vor reprezenta statul în CS al OMV Petrom pentru următorii patru ani.

Numirile în CS au fost aprobate luni de adunarea generală a acţionarilor, a anunţat marţi compania printr-un comunicat.

Din Consiliu de Supraveghere mai fac parte Gerhard Roiss, David Charles Davies, Manfred Leitner, Jaap Huijskes, Hans-Peter Floren, Mark Mobius şi Riccardo Puliti.

Tot în AGA de luni, acţionarii au aprobat propunerea conducerii privind alocarea unui dividend brut de 0,028 lei/acţiune din profitul record de anul trecut, cu 9,6% sub cel de 0,031 lei/titlu acordat pentru 2011.

Astfel, compania va distribui dividende în valoare cumulată de 1,58 miliarde lei (360 milioane euro), reprezentând 40% din profitul de 3,95 miliarde lei (885,5 milioane euro) înregistrat în 2012.

OMV Petrom a investit în ultimii 8 ani aproximativ 9 miliarde euro, respectiv circa 86% din profitul operaţional. Compania este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%, BERD cu 2,03%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Reprezentantii statului ?

    De ce nu au votat impotriva acestor dividende foarte mici ? investitii de 9 miliarde ? prin cine sau facut aceste investitii sau mai exacta catre cine au fost dirijate ? Foarte slab managementul comparativ cu OMV ! De ce ? In Romania se fac investitii in bun simt si responsabilitate ? Unde e bunul simt si responsabilitatea OMV ? 

    Era sa uit, OMV creste cam nesimtit de mult prin petrolul si gazele din Romania iar intre timp aici se construieste "Tara lui Andrei " adica tara nimanui sau a lui OMV. Cat sa mai suportam nesimtirea OMV ?

    1. Se vorbea ca basescu ar avea origini tataresti,lucru ce l-a deranjat extrem de mult.Perfidia lui orientala si cruzimea specifica asiaticilor ma fac sa cred exista ceva adevar in aceste zvonuri.Cert este ca nu are omenia si bunul simt romanesc.Acestui mitoman ar trebui sa i se interzica sa activeze in politica.Peste tot pe unde isi baga nasul face prapad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb