Şefilor de la CEFC li s-a interzis să călătorească în străinătate

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 aprilie 2018

Autorităţile chineze au interzis directorilor conglomeratului CEFC China Energy să călătorească peste hotare, pe fondul investigaţiei demarate de Guvernul de la Beijing asupra preşedintelui companiei, au declarat vineri, pentru Reuters, mai multe surse din apropierea acestui dosar, a anunţat Agerpres.

Potrivit surselor, interdicţia de călătorie peste hotare vizează câteva zeci de angajaţi de top de la CEFC, începând cu vicepreşedinţii şi la niveluri ierarhice superioare. Deocamdată, perioada în care este valabilă această interdicţie nu este clară. Una dintre surse a precizat că interdicţia a fost impusă de la mijlocul lunii februarie, în timp ce o altă sursă a spus că a intrat în vigoare de luna trecută.

În prezent, CEFC China Energy Co. trece printr-o perioadă dificilă, după ce fondatorul şi preşedintele CEFC, Ye Jianming, este investigat de autorităţile chineze pentru presupuse infracţiuni economice. CEFC susţine că aceste informaţii sunt "iresponsabile" şi "nefondate".

În doar câţiva ani, CEFC s-a transformat dintr-un trader petrolier de nişă din oraşul natal al lui Ye Jianming (provincia chineză Fujian, din sud-estul Chinei) într-un conglomerat cu activităţi în domeniul energiei şi finanţelor. CEFC a făcut valuri anul trecut după ce a acceptat să plătească 9,1 miliarde de dolari pentru un pachet de 14,16% din acţiunile grupului petrolier rus Rosneft. Tranzacţia nu s-a finalizat însă şi rămâne incertă după ce investigaţia deschisă împotriva lui Ye Jianming a scos în evidenţă problemele financiare ale CEFC, provocate în special de datoriile mari pe termen scurt.

Conform raportului financiar pe 2017, CEFC China Energy are împrumuturi pe termen scurt, scadente în primul semestru din 2018, în valoare de aproximativ 44 de miliarde de yuani (6,94 miliarde de dolari).

Interdicţia de călătorie impusă şefilor de la CEFC este o nouă măsură adoptată de autorităţile chineze în dorinţa de a controla activitatea companiilor care au încheiat tranzacţii mari finanţate pe datorie şi care, în prezent, au un nivel ridicat al datoriilor. În luna februarie, Guvernul chinez a preluat controlul la grupul de asigurări Anbang Insurance Group Co Ltd, iar preşedintele companiei a fost pus sub acuzare.

Zilele trecute, o altă companie chineză, Huarong Asset Management Co Ltd, a anunţat că preşedintele său, Lai Xiaomin, a demisionat după ce a fost investigat pentru încălcarea disciplinei, un eufemism pentru corupţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb