ZIARUL BURSA

23 aprilie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Trump, în război cu OPEC

PREŢUL PETROLULUI - LA MAXIMUL ULTIMILOR TREI ANI Trump, în război cu OPEC

Ancuţa StanciuInternaţional / 23 aprilie 2018

Donald Trump: "Preţul petrolului este artificial ridicat, nu vom accepta acest lucru" 

Arabia Saudită vrea un preţ al petrolului între 80 şi 100 de dolari pe baril, în vederea listării unui pachet din Aramco

Rolul OPEC pus sub semnul întrebării de o posibilă alianţă Arabia Saudită-Rusia

Preţurile petrolului au urcat săptămâna trecută, la cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani, pe fondul scăderii stocurilor în Statele Unite şi al măsurilor Arabiei Saudite de susţinere a creşterii cotaţiilor prin limitarea livrărilor, transmite Reuters. Preşedintele american Donald Trump a atacat, vineri, pe Twitter, Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol (OPEC) - cel mai mare cartel petrolier din lume, acuzând-o că interferează cu mişcarea naturală şi cu fluctuaţiile preţurilor petrolului mondial.

"Studiul BNR referitor la plafonarea dobânzilor nu pare robust"

ADRIAN MITROI, PROFESOR DE FINANŢE COMPORTAMENTALE: "Studiul BNR referitor la plafonarea dobânzilor nu pare robust"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 23 aprilie 2018

Studiul realizat de Banca Naţională a României (BNR) referitor la plafonarea dobânzilor bancare, deşi este un "amfiteatru de expertiză", pare să nu fie robust, întrucât se axează pe cifre şi metodologii, este de părere Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale. Domnia sa face referire la scrisoarea Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, transmisă Comisiei de politici economice din Camera Deputaţilor şi la anexele acesteia, care conţin o metodologie proprie a băncii centrale de limitare a dobânzilor.

Sorin Boza: "CE Oltenia este o companie cu o cifră de afaceri de 2,9 miliarde lei, care nu are datorii către bugetul consolidat al statului".

"CE Oltenia este puternic dezavantajată de actuala legislaţie rezultată din tendinţa de «decarbonizare»"

A consemnat ANCUŢA STANCIUCompanii / 23 aprilie 2018

(Interviu cu domnul Sorin Boza, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia)  

"Investiţiile pentru dezvoltare durabilă - soluţiile pentru industria de cărbune"

"Cărbunele demonstrează în fiecare an că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, în special pentru poziţia geografică a României şi resursele de care dispune această ţară"

"CE Oltenia produce astăzi energie curată în urma investiţiilor pentru care s-a cheltuit circa un miliard de euro"

"Pentru anul 2018, CE Oltenia are contracte încheiate pentru toată capacitatea disponibilă"

"Asocierea numelui Complexului Energetic Oltenia cu termenul de insolvenţă se respinge în mod categoric"

Reporter: Cum apreciaţi activitatea Complexului Energetic Oltenia (CEO) în acest an?

Cod galben de recesiune în Germania

Cod galben de recesiune în Germania

CĂLIN RECHEAInternaţional / 23 aprilie 2018

CĂLIN RECHEA

Declaraţiile oficialilor europeni, inclusiv cele venite din partea Băncii Centrale Europene, arată că totul este bine şi mai este necesară doar o scurtă perioadă pentru confirmarea noii ere de creştere din zona euro.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) împreună cu Paravion au lansat, în ianuarie 2017, concursul "Leii BVB", pentru investitorii de retail.

INSOLVENŢA COMPANIEI PARAVION FACE DE RÂS BVB Câştigătorul concursului de tranzacţionare organizat de BVB a rămas fără premiu

A.I.Piaţa de Capital / 23 aprilie 2018

Dan Groza: "Am câştigat de două ori premiul I la concursul «Leii BVB», dar nici până astăzi nu am beneficiat de ceea ce ar fi trebuit să obţin" 

Bursa de Valori Bucureşti: "Ne-am respectat toate obligaţiile contractuale"

Raluca Karas, Paravion: "Având în vedere condiţiile impuse de câştigător în comparaţie cu premiul cuvenit, am fost nevoiţi să-i refuzăm pretenţiile"

În prezent, pagina de Internet a concursului nu funcţionează

Investitorul Dan Groza acuză că nu şi-a primit premiile câştigate, anul trecut, la concursul de tranzacţionare organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) "Leii BVB", constând în două city-break-uri oferite de compania Paravion, în contextul în care aceasta din urmă a intrat în insolvenţă.

Transgaz a pierdut lupta pentru DESFA, în faţa Snam

Transgaz a pierdut lupta pentru DESFA, în faţa Snam

A.A.Companii / 23 aprilie 2018

Agenţia pentru privatizare din Grecia a acceptat oferta de 535 milioane de euro venită de la un consorţiu de companii condus de grupul italian Snam pentru un pachet majoritar de acţiuni la operatorul reţelei de gazoducte din Grecia, DESFA, conform Reuters.

"Dispariţia bacşişului acordat medicilor ar fi o îmbunătăţire reală în sistemul medical"

REPREZENTANŢII CLINICII Sanconfind: "Dispariţia bacşişului acordat medicilor ar fi o îmbunătăţire reală în sistemul medical"

A consemnat ADELINA TOADERCompanii / 23 aprilie 2018

"Mai multe case de asigurări ar echilibra sistemul de sănătate" 

"Avem în plan construcţia unui hotel lângă spital, în Poiana Câmpina"

Pentru 10 zile de şedere şi tratament, un turist medical plăteşte aproximativ 500 de euro, la Sanconfind

Cu o investiţie iniţială de aproximativ 22 de milioane de euro, făcută în urmă cu câţiva ani, spitalul Sanconfind, din Poiana Câmpina, este în continuă dezvoltare, deschizând noi specialităţi medicale, după cum ne-au transmis oifcialii clinicii.

BRD distribuie 83% din profitul anului trecut, ca dividende

BRD distribuie 83% din profitul anului trecut, ca dividende

A.I.Piaţa de Capital / 23 aprilie 2018

Acţionarii BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au votat în Adunarea Generală de joi, repartizarea unui dividend brut pe acţiune de 1,64 lei/titlu, ceea ce, raportat la preţul de închidere al cotaţiei emitentului din data de 19 aprilie, de 15,68 lei/acţiune, oferă un randament al dividendului brut de 10,46%.

APAPR solicită autorităţilor să prezinte scenariile privind viitorul Pilonului II de pensii

APAPR solicită autorităţilor să prezinte scenariile privind viitorul Pilonului II de pensii

A.A.Investiţii Personale / 23 aprilie 2018

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) face apel la autorităţi să prezinte în mod transparent şi responsabil scenariile privind viitorul Pilonului II de pensii şi să răspundă solicitărilor repetate de a iniţia un dialog instituţional cu toate părţile implicate în această dezbatere, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Dumitru Costin, BNS: "De peste 25 ani, calea ferată a fost devalizată sistemic"

SINDICALIŞTII DIN SECTORUL FEROVIAR AU PROTESTAT LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI LA GUVERN Dumitru Costin, BNS: "De peste 25 ani, calea ferată a fost devalizată sistemic"

RAMONA RADUCompanii / 23 aprilie 2018

Sindicaliştii din sectorul feroviar spun că vor intra în grevă generală dacă guvernanţii nu îşi vor îndrepta atenţia spre situaţia cu care se confruntă sectorul şi dacă aceştia nu se vor arăta deschişi spre a negocia cu sindicaliştii, a declarat, vineri, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS). Domnia sa este de părere că doar o soluţie de forţă, precum oprirea activităţii pe calea ferată, la nivelul întregii ţări, mai poate aduce o rezolvare a situaţiei.

Thomas Jordan: "Deprecierea francului nu va determina schimbarea politicii monetare a Băncii Naţionale a Elveţiei"

CHF - LA CEL MAI REDUS NIVEL DIN ULTIMII TREI ANI Thomas Jordan: "Deprecierea francului nu va determina schimbarea politicii monetare a Băncii Naţionale a Elveţiei"

Internaţional / 23 aprilie 2018

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) "nu este nerăbdătoare" să-şi ajusteze politica monetară ultraexpansivă, chiar dacă francul elveţian s-a depreciat la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, deoarece situaţia rămâne delicată, a afirmat preşedintele SNB, Thomas Jordan, într-un interviu acordat Bloomberg.

Copie neconformă

Cristian PîrvulescuEditorial / 23 aprilie 2018

Cristian Pîrvulescu

Dincolo de aparenţe, intenţia - anunţată deloc întâmplător, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi nu de primul ministru - de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim nu este un subiect de politică internaţională, ci internă. În fond, păstrând proporţiile, se repetă oarecum scenariul din Statele Unite ale Americii unde preşedintele Donald Trump a luat această decizie la începutul lunii decembrie 2017 în primul rând din motive de politică internă. Alegerile americane de la mijlocul mandatului, care vor avea loc în noiembrie anul acesta, ar trebui să găsească tabăra preşedintelui american bine apărată, la fel cum, viitoarele alegeri româneşti, în special cele prezidenţiale, ar trebi să găsească la fel de bine organizate poziţiile preşedintelui PSD,.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Zboruri regulate Bucureşti - Malta, din mai

Zboruri regulate Bucureşti - Malta, din mai

ADELINA TOADERCompanii / 23 aprilie 2018

Air Malta a anunţat că va începe să opereze un zbor săptămânal între Bucureşti şi insulă, după ce ani de zile compania a operat doar zboruri charter, potrivit presei malteze.

Volumul rămâne sub media acestui an

BVB Volumul rămâne sub media acestui an

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 aprilie 2018

Fondul Proprietatea - pe primul loc în topul lichidităţii  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte, în şedinţa de tranzacţionare de vineri, de un rulaj de doar 32,23 milioane de lei (6,91 milioane de euro), sub cel...

 MACRO NEWSLETTER 23 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 23 Aprilie 2018

Macroeconomie / 23 aprilie 2018

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a înregistrat o nouă scădere majoră în luna aprilie 2018, cu 13,3 puncte, până la -8,2, cel mai redus nivel din ultimele 65 de luni. Indicele situaţiei curente a scăzut cu 2,8...

OPINII În sfârşit, BNR a învăţat să negocieze

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 23 aprilie 2018

Propunerea Băncii Naţionale privind impunerea unor plafoane diferenţiate în ceea ce priveşte DAE, pe tipuri de credite, a reprezentat o premieră. Asta deoarece instituţia de supraveghere nu l-a mai luat pe "Nu" în braţe, n-a mai insistat...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo