Şeful ANAF: "Încă avem inspectori de la Antifraudă la OMV Petrom"

D.T.
Miscellanea / 8 martie 2023

Şeful ANAF: "Încă avem inspectori de la Antifraudă la OMV Petrom"

Inspectorii de la Antifraudă analizează şi verifică modelul de business pe care l-a avut OMV anul trecut, a declarat astăzi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, menţionând că termenul final de depunere a declaraţiei pentru impozitul de solidaritate este 25 iunie, iar atunci se va vedea cine va depune şi cine nu, informează Agerpres.

"Încă avem la OMV Petrom inspectori de la Antifraudă, nişte inspectori foarte buni, specializaţi în produse energetice, care analizează, verifică şi controlează cu foarte multă atenţie modelul de business pe care l-a avut OMV anul trecut. Furnizăm în acelaşi timp toate informaţiile pe care ni le cere Ministerul de Finanţe pentru a continua discuţiile cu Comisia, pentru a stabili foarte clar modul de aplicare şi de implementare a regulamentului, atât în litera, dar şi în spiritul lui. Termenul final de depunere a declaraţiei pentru acest impozit de solidaritate este 25 iunie. Atunci se va trage de fapt linia şi vom vedea cine va depune, cine nu. Este o acţiune mult, mult mai complexă şi mai dificilă de cât ne-am imaginat la început, dar eu cred că la final rezultatul va fi cel pe care îl aşteaptă mulţi dintre dumneavoastră", a menţionat Lucian Heiuş.

Preşedintele ANAF a fost întrebat de jurnalişti dacă a fost finalizat controlul la OMV Petrom.

Grupul austriac OMV a anunţat în 12 ianuarie, referitor la plata taxei de solidaritate în România, că "OMV Petrom ar urma să nu intre în scopul acestei contribuţii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi rafinarea petrolului", adaugă sursa.

Ulterior, în data de 18 ianuarie, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a precizat că a solicitat Comisiei Europene clarificări în privinţa Regulamentului european transpus în legislaţia naţională prin ordonanţa de urgenţă pe energie, pentru introducerea contribuţiei de solidaritate, adăugând că "toată lumea va plăti solidar costul crescut al vieţii".

Alina Popa, directorul financiar al companiei, a reafirmat că toate calculele făcute au dus la concluzia că cifra de afaceri a OMV Petrom în sectoarele prevăzute de Ordonanţa 186/2022 pentru plata contribuţiei de solidaritate este sub 75% şi astfel nu datorează această taxă, subliniind că, dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ajunge la altă concluzie, bineînţeles că o va plăti.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Pot sa fie ca slu.gile noastre doar se prefac ca controleaza sta.pa.nii.

    1. Ar trebui instalate niste corturi in holul de la intrare in OMV Petrom cu inspectori ANAF in ele.

    Deci acel regulament european e facut astfel ca anumite activitati care tin de vanzarea de energie sunt exceptate ,nu stim daca voit sau nu . Dar din p d v al fiscului din Romania e o problema de tratament contabil al unor venituri ,eu nu cred ca e vorba de frauda . La inspectii fiscale pot apare opinii diferite la inspectorii fiscali fata de contabilitatea firmei ,asta se intimpla frecvent in practica ,nu inseamna ca fiscul cauta neaparat nod in papura . Nu trebuie politizata o inspectie fiscala ,mai ales in contextul de acum .

    La Rompetrol ar trebui sa fie ANAF-ul, dar acolo merge doar la cafea.

    Au facut 90 milioane USD profit, in anul minune al supraprofiturilor. 

    OMV Petrom a virat la statul roman 20 de miliarde de lei in 2022 si face investitii de 6/7 miliarde de lei pe an, numai investitiile in Neptun Deep sunt de 10 miliarde de lei. Vrem de la ei sa ne scoata gazul din Marea Neagra, dar vrem si sa le dam in cap.

    De ce tine in spate statul roman ALRO, cu subventii anuale ce cca 300 - 400 milioane de lei, companie cu actionar majoritar rusesc. Cu banii pompati in fiecare an de statul roman la ALRO, cate crese si gradinite s-ar fi facut? Bine ca vrem sa-i omoram pe cei de la Petrom... 

    1. se uita de rompetrol, de zeci de ani astia nu pot iesi pe profit, impozitele platite sunt minime etc. desi reteaua de benzinarii este cel putin la nivel Lukoil, rafinaria a fost una moderna de la bun inceput si au linie directa cu Kazakstanul pentru petrol.

      de romgaz nimic ? au o centrala pe gaz in constructie de 1 deceniu si se spera finalizarea ei prin 2024, aproape 10 ani pierduti, cu un cost de oportunitate enorm la care se adauga penalitati, litigii, procese. De zacamantul de la Caragea iar nu se mai spune nimic.

      Romanii sunt furati cel mai mult de romani. 

      Exact !

      zacamantul de la Caragele este intens exploatat dar shallow, cu Caragele deep este problema

    au fost mereunsi au plecat cu amenzi de 25000 lei maxim.

    Pentru ca , o4ri nu stiu , ori nu au voie , ori le e teama .  

    Fiecare control este disispat in teritoriu la Petrom , in minicontrioale , fara efect.  

    Nu se controleaza baza : nu se stie cine a declarat productia si daca declararea ciorespunde realitatii. De aici , influenta maxima in banii de redevente.  

    Nu se stie care sunt sumele stabilite ptr servicii si care este baza legala ( licitatie etc ). De aici , spalarea de bani.  

    Nu se stie care sunt sursele platilor lunare de bani care Austria.. Cash se zice.. NP stie  

    Nu se stie de ce s-a importat prin 4 etape cu comisionul respectiv , motorina si opacura ptr Romania  

    Nu se stie daca D. Pe.. a avut legatura cu RC si Skt P.... 

    Nu se cunoaste de ce se exporta propilena si se importa polipropilena...

    Cum s-a ajuns aici ???etc. 

    1. Apropo de polipropilena importata : Rompetrol in segmentul petrochimie, a avut pierdere cat jumate cifra de afaceri. Cum poate o activitate economica sa produca asemenea pierderi ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb