Şeful Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din DGASPC Mureş, reţinut de DNA

Andrei Stan
Anticorupţie / 18 octombrie 2016

Şeful Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş a fost reţinut astăzi, pentru 24 de ore, de către procurorii anticurupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, uz de fals şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, informează un comunicat al DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: "În cursul anului 2015, inculpatul Liţiu Vasile, în calitate de şef al Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul D.G.A.S.P.C. Mureş, a favorizat o societate comercială cu ocazia iniţierii şi organizării a două proceduri de achiziţie având ca obiect furnizarea de autovehicule în beneficiul D.G.A.S.P.C. Mureş. Concret, inculpatul Liţiu Vasile, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi ca urmare a înţelegerilor avute cu un reprezentant al societăţii respective, a introdus în caietele de sarcini (aferente celor două proceduri de achiziţie privind cumpărarea a 12 autovehicule) o serie de specificaţii tehnice caracteristice doar autovehiculelor comercializate de această societate comercială".

Potrivit anchetatorilor, specificaţiile tehnice i-au fost furnizate anterior funcţionarului de către reprezentantul firmei, aceste acţiuni având ca scop eliminarea concurenţei şi avantajarea societăţii, în vederea câştigării contractelor de achiziţie publică.

DNA mai arată că, în cazul atribuirii celui de-al doilea contract, Vasile Liţiu a întocmit o notă justificativă prin care a propus spre aprobare organizarea procedurii de achiziţie prin cerere de ofertă, fapt care s-a şi întâmplat. Procudorii susţin că au fost eludate, astfel, prevederile legale privind obligativitatea organizării licitaţiei deschise în cazul de faţă.

"Ca urmare a activităţii infracţionale desfăşurate de inculpatul Liţiu Vasile, DGASPC Mureş a încheiat şase contracte de furnizare autovehicule cu societatea respectivă, în valoare totală de peste 600.000 lei fără TVA", se arată în comunicat.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Funcţionarul a fost prezentat astăzi judecătorilor Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb