ŞEFUL IPJ GORJ, SUSPECTAT DE FAPTE PENALE Dobriţoiu: "Cazul şefului IPJ Gorj, similar cu Berbeceanu"

A.C.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 14 noiembrie 2013

Şeful Inspectoratului de Poliţie din Gorj, Viorel Caragea, este suspectat că ar fi comis anumite fapte penale, comisia de Apărare din Senat declarând ieri că îl va sesiza pe ministrul de Interne, Radu Stroe, privind cazul oficialului din Gorj.

Senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu nu a dorit să ofere mai multe detalii cu privire la natura faptelor penale comise de inspectorul din Gorj, limitându-se să afirme că este vorba despre o gamă mai largă de elemente care ar putea face obiectul unor anchete penale. Domnia sa, care este şi preşedintele Comisiei pentru Apărare, a mai menţionat că aceste situaţii, cum este cea din Gorj, ar putea să se regăsească şi în late judeţe.

Senatorii din Comisia pentru Apărare i-au audiat, la finele lunii octombrie, în şedinţă secretă, pe Daniela Nicu - şef serviciu Cabinet IPJ Gorj, Octavian Lupulescu - fost şef serviciu intervenţie rapidă IPJ Gorj, Ion Frăţilescu - adjunct IPJ Gorj, Ion Voinescu - fost prim-adjunct al şefului IPJ Gorj, Nicu Tănase - comisar, Daniel Crăciun - fost adjunct al inspectoratului şi Mihai Birău - comisar şef, şeful Poliţiei Târgu Jiu.

Corneliu Dobriţoiu a spus la acea vreme: "Oamenii au avut curaj, responsabilitate şi profesionalism să semnaleze Comisiei de apărare unele aspecte halucinante care au avut loc la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. (...) Oricum, din ceea ce am auzit astăzi, am rămas oripilat. Situaţia de la Cluj este mult mai blândă faţă de ce ne-au relatat oamenii aceştia de la Gorj şi poate deveni explozivă".

Potrivit senatorului PNL, cazul din Gorj prezintă similitudini cu cel din Alba, unde a fost implicat comisarul BCCO, Traian Berbeceanu. "Este acolo, cel puţin aşa ni s-a relatat, că ar fi nişte frăţii dubioase între şeful IPJ (Gorj, n.r) , procurori şi oameni care sunt bine situaţi pe scara ierarhică în Ministerul de Interne. Or, vedeţi că apar similitutidini cu cele prezentate de Traian Berbeceanu", a mai adăugat ieri preşedintele comisiei de apărare.

Recent, Comisia i-a mai audiat şi pe şeful IGPR, Petru Tobă, pe şeful Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne, Constantin Manoloiu, şi pe secretarul de stat în MAI Florea Oprea, în urma unei petiţii privind mai multe nereguli înregistrate la nivelul IPJ Gorj, care a fost transmisă comisiei senatoriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb