ŞEFUL SERVICIILOR DE INFORMAŢII MILITARE DE LA KIEV: "Ucraina va câştiga războiul înainte de sfârşitul anului"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2022

Sursa: Photo.Unian

Sursa: Photo.Unian

Finlanda îşi depune candidatura la NATO

Războiul din Ucraina va ajunge la un "punct de cotitură" în luna august, iar Rusia va fi învinsă "înainte de sfârşitul anului", estimează şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, asigurând că armata ţării va reuşi să recucerească întregul teritoriu, relatează AFP.

Victoria nu va fi "uşoară", dar "se va întâmpla", a declarat Kiril Budanov într-un interviu acordat postului britanic Sky News, în care s-a declarat "optimist" având în vedere evoluţia actuală a conflictului.

"Punctul de cotitură va veni în a doua jumătate a lunii august" şi "majoritatea operaţiunilor militare se vor încheia până la sfârşitul anului", preconizează Kiril Budanov, conform Agerpres.

Potrivit lui Budanov, armata rusă "suferă pierderi grele în oameni şi arme", nu în ultimul rând pentru că Ucraina ştie "totul" despre ea, inclusiv planurile sale militare.

Până în prezent, Rusia nu a reuşit să revendice controlul complet decât asupra unui singur oraş important, Herson (sud), iar ofensiva militară despre care mulţi experţi au prezis că va avea o ascensiune fulminantă a fost marcată de eşecuri, în special logistice.

După ce nu a reuşit să ajungă la porţile Kievului, statul major rus a fost nevoit să îşi revizuiască obiectivele, restrângând ofensiva în estul şi sudul ţării. La sfârşitul săptămânii trecute, lupte grele se desfăşurau în regiunea Donbas. Statul major general ucrainean a raportat că, în regiunile Doneţk şi Tavria, armata rusă a folosit "mortiere, artilerie, lansatoare de grenade şi mijloace aeriene pentru a provoca daune maxime armatei ucrainene", vizând personalul, fortificaţiile şi clădirile. Ministerul ucrainean al Apărării estimează pierderile ruseşti la peste 26.000 de soldaţi, 199 de avioane şi aproape 1.200 de tancuri de la începutul invaziei, la 24 februarie. Surse occidentale vorbesc de 12.000 de soldaţi ruşi ucişi. Cu toate acestea, nu sunt disponibile statistici independente.

Convorbire Helsinki-Moscova, pe tema aderării Finlandei la NATO

Finlanda vrea să devină membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi îşi va depune candidatura în acest sens, au anunţat ieri preşedintele şi premierul acestei ţări nordice, o consecinţă directă a invaziei ruse în Ucraina, informează agenţiile de presă internaţionale.

"Este o zi istorică. O nouă epocă începe", a declarat preşedintele finlandez Sauli Niinisto, în timpul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

Niinisto l-a sunat sâmbătă pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre iminenta candidatură a ţării nordice la NATO, informează France Presse.

"Conversaţia a fost directă şi la obiect şi a decurs fără probleme. Evitarea tensiunilor a fost considerată importantă", a declarat şeful statului finlandez într-un comunicat al preşedinţiei.

"Dorim să ne ocupăm de probleme practice legate de faptul că suntem o ţară vecină a Rusiei într-un mod adecvat şi profesionist", a dat asigurări Finlanda.

Vladimir Putin susţine, însă, că sfârşitul neutralităţii militare a Finlandei ar fi "o greşeală".

Kremlinul a precizat: "O astfel de schimbare în orientarea politică a ţării poate avea un impact negativ asupra relaţiilor ruso-finlandeze, care s-au dezvoltat de ani de zile în spiritul bunei vecinătăţi şi al cooperării între parteneri, fiind reciproc avantajoase".

Germania a făcut toate pregătirile pentru un proces de ratificare rapid, în cazul în care Finlanda şi Suedia vor decide să-şi înainteze candidaturile pentru aderare la NATO, a declarat ieri şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, subliniind că ambele ţări au nevoie de garanţii de securitate, informează Reuters.

"Germania a pregătit totul pentru un proces de ratificare rapid", a spus Annalena Baerbock în a doua zi a reuniunii informale a miniştrilor de externe din statele NATO desfăşurată la Berlin, adăugând că participanţii au convenit sâmbătă să nu existe o "zonă gri" între momentul în care cele două ţări şi-ar depune candidaturile şi momentul la care ar adera la organizaţie.

"Dacă ele decid să adere, pot adera repede... Trebuie să ne asigurăm că le vom oferi garanţii de securitate, nu trebuie să existe o perioadă de tranziţie, o zonă gri, când statutul lor este neclar", a spus şefa diplomaţiei germane, conform Agerpres.

---------------------

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a anunţat ieri că a avut o întrevedere cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Berlin, şi că "mai multe arme şi alte ajutoare sunt în drum spre Ucraina", informează Reuters.

"Am convenit să conclucrăm îndeaproape pentru a ne asigura că exporturile de produse alimentare din Ucraina ajung la consumatori în Africa şi Asia", a notat Kuleba pe Twitter, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. 1. Abia aștept să văd detașamentul Azov, actualmente în subsolurile Azovstal, defilând în Piața Roșie

    2. "Rusia controlează un singur oraș important, Kherson". Nu știe să numere: din 25 de orașe de peste 100.000 de locuitori situate la est de Nipru, Rusia deține în prezent 13! Din 9 porturi maritime (la Marea Neagră și Marea Azov) Rusia controlează în prezent 7 și interzice utilizarea celorlalte 2 (Odesa și Mikolaiev).

    3. Sigur că putem simpatiza și chiar susține Ucraina politic, economic și militar, dar nu ne ajută la nimic să deformăm realitatea.  

    1. Mai nou cică Ucraina va fi ..reconstruită cu ..activele Rusiei înghețate în Occident.

      Adică Rusia a cumpărat titluri de stat alte țărilor UE , deci practic UE va reconstrui Ucraina cu datoria sa fata de Rusia.

      Cum poate o datorie din trecut (păpătă de pensionarii occidentali ) să reconstruiască o țară pusă la pământ va explica Geoană, Zelenski și alte somități. 

      Dle/dna, sunteti genial.

      Sunteti singurul/singura la care am auzit aceasta deductie logica, silogism. Si sunt foarte, foarte bine informat. Mult mai bine ca o persoana obisnuita sau chiar profesionista. 

      Imi este chiar rusine ca nu m-am gandit la efectul pervers al bondurilor europene detinute de Banca Rusiei. 

      Alternativa preferata de vestici ar fi fost sa le anuleze, ca sa nu le mai plateasca.

      Nu sa plateasca ucrainienilor sa isi reconstruiasca portiunea de tara care le va mai ramane. Pentru ca in fata aceste uriase confiscari, Rusia nu va mai ceda niciun teritoriu cucerit. Ba chiar se va extinde.... usor, usor, cu pasi inceti dar siguri. 

    Da Russia se v a extinde pana la delta dunarii.. Ucraina cand v a face pace cu Russia v a mai ramane jumatate din ceea ce a fost...

    1. Cum se extinde? Fură? Ucide?

      Pare că nici la asta nu se pricepe.

      Tragic e că toți vedeți același lucru ceea ce înseamnă că sunteți un singur propagandist sovietic. 

      Sau ca asta este adevarul, doar tu nu vrei sa il vezi pentru ca esti supus unei singure propagande a Uniunii Sovietice a Comisiei Europene.

      Da, au cenzurat astia totul, au inchis fb, iutiub, tot, dar stai, ceilalti locuiesc in Coreea de Nord si au ora adevarului la 19:00. Tiraspolezilor, Romania a fost Coreea de Nord, pe aici nu merge manipularea asta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb