Seidler, USR: "Românii să se aştepte să le crească contribuţia de 25% din salariile brute pentru fondul de pensii"

T.B.
Politică / 24 noiembrie 2023

Seidler, USR: "Românii să se aştepte să le crească contribuţia de 25% din salariile brute pentru fondul de pensii"

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că USR se opune creşterii taxării pe muncă pentru a putea fi majorate pensiile, aşa cum este prevăzut în Legea pensiilor, el adăugând şi că trebuie amintit în context faptul că premierul Marcel Ciolacu a afirmat de mai multe ori că obiectivul său este de reducerea taxarii pe muncă, conform agerpres.ro.

Conform sursei menţionate, "În noua lege a pensiilor a fost prevăzut un text, art.84 alineatul 11, conform căruia în cazul în care bugetul de pensii este grav deficitar, adică se încasează substanţial mai puţin decât se cheltuie pe pensii, să se ia nişte măsuri. O asemenea măsură, prevăzută în noua lege a pensiilor, este creşterea contribuţiilor către asigurările sociale, către fondul de pensii, care se plătesc din salariul brut al fiecărui angajat. Ce este foarte important este faptul că încontinuu, ieri, alaltăieri, vine premierul României şi spune că 'scopul meu, obiectivul meu, este să reduc taxarea pe muncă', dar tocmai ai dat o lege prin care deschizi portiţa ca să creşti taxarea pe muncă. Una e ceea ce spui, iar ceea ce faci este exact pe contrasens", a afirmat deputatul Cristian Seidler.

El a amintit şi că USR a depus un amendament prin care a cerut eliminarea acestei prevederi din legea pensiilor, "pentru că şi aşa taxarea pe muncă în România este prea mare" şi eventualitatea creşterii taxării pe muncă, din punctul de vedere al USR, "este inacceptabilă", transmite sursa citată.

Solicitarea USR a fost respinsă de către actuala coaliţie, ca urmare în lege scrie foarte clar că există posibilitatea creşterii contribuţiilor de asigurări sociale, adică la fondul de pensii, conform agerpres.

Deputatul a mai afirmat că în PNRR-ul renegociat de Guvernul Ciolacu, "ei se laudă că au eliminat acel plafon de 9,4% din PIB", deşi premierul Ciolacu spusese în septembrie că nu ar fi fost atins niciodată, menţionează sursa indicată.

Conform agerpres, "În schimb, ce au negociat în locul acelui plafon este şi mai grav pentru România, este exact ceea ce scrie de fapt în legea pensiilor: posibilitatea de a creşte contribuţiile actualilor angajaţi în cazul în care deficitul fondului de pensii ar deveni prea mare. Pe româneşte: creşterea taxării pe muncă pentru a putea creşte pensiile. Adică românii să se aştepte să le crească contribuţia de 25% din salariile brute pentru fondul de pensii, pentru ca Guvernul Ciolacu să-şi poată onora, eventual, subliniez eventual, plata pensiilor în varianta nouă", a susţinut deputatul USR.

Potrivit sursei menţionate, Seidler a concluzionat, "Deci în PNRR scrie clar că indicatorul de 25 trebuie înlocuit din lege. Nu doar că nu este înlocuit, ci este ridicat la nivel de principiu, figurând la primul articol. Dar dacă în PNRR scrie că 25 - ul nu trebuie să fie acolo şi tu îl pui de două ori în lege, o dată la principiu, o dată la formula de calcul, cum vei avea îndeplinită cerinţa din PNRR? La această întrebare singurul răspuns primit de la reprezentanţii puterii este că au negociat deja această lege cu Comisia Europeană. Pe surse din Comisia Europeană, ei au discutat doar nişte chestiuni absolut generale referitor la această lege, iar legea în detaliile sale nu a ajuns încă la Comisia Europeană", a mai afirmat deputatul Cristian Seidler.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Interpretezi legea cum îți convine,poate crești numărul de votanți pentru USR. În lege este pusă o garanție ceruta de Comisia Europeană,ca o măsură pentru blocarea unor abuzuri ale politicienilor populiști și naivi, dar asta nu înseamnă că se va și întâmpla neaparat. Cum a dat PSD o lege buna pentru pensionari,cum ați început toți politicienii de doi bani sa vă ofticați. Atunci spune tu Deputațule USR,care trebuie sa fie scopul unui Guvern,decât acela de a face că de creșterea PIB-ului sa beneficieze și cele mai vulnerabile categorii sociale ?.Poporul roman s-a saturat să va audă spunând încontinuu că înțelegeți problemele pensionarilor,dar că bugetul țării nu va permite sa le rezolvați. N-am văzut vreun protest al USR sau AUR, atunci când s-au mărit indemnizațiile lor. Scopul guvernanților este să găsească soluții la probleme și se pare că Ciolacu a înțeles cel mai bine acest lucru.Se vede treabă că a învățat multe lucruri de la primarul Toma de la Buzău.

    1. cand zici p.s.d. spui coruptie, trafic de influenta, saracie.

      Vorbește și de corupția de la voi, Ai următoarele tag-uri : Voiculescu,vaccinuri , acțiunile recente ale DNA.

      Creste pib cu 1% si pensiile cu 40%, salarii bugetari cu 20-24%. Evident vor creste si datoriile.

      Măi Petre.Amu-s vreo câțiva ani când s-au mărit pensiile să vezi ce-am pătit:Obișnuiam să cumpăr din Careffour baby hering la mâțele de la servici.Costa 5 lei kilu.In prima zi după grijulia mărire de pensii,surpriză ! Se făcuseră 8 lei !.Intrucât mă cam știam cu vânzatoarea intru-n vorba și ghici ce aflu? Mirându-se și ei de scumpirea peste noapte a multor produse,li s-au spus de către responsabili că s-a hotarât asta la nivel de conducere pentru că intră mai mulți bani în piață și trebe să-și ia și al lor supermarket partea.Asta se va întâmpla și după 1 ianuarie.Nu asta-i soluția.Ciolacu-i un dobitoc.Habar n-are de guvernarea unei țari.Ce-i mai trist este că majoritatea pensionarilor accepta cu bucurie și recunoștință cadoul grecesc,fără a realiza că economiile lor( că mulți le au în pofida sărăciei clamate ),se fac praf prin politica idioata pesedista.Solutia-i sa reduci drastic cheltuielile acestui stat bugetofag.Asa vei avea bani pentru pensii FARA SA TIPARESTI BANI FARA VALOARE.

      Corect.

      Vezi ca de 33 de ani psd&co guvernează prin ordonanțe de urgenta.

      Dosarele care s-au fabricat acum de către psd impotriva opoziției sunt apa de ploaie... 

      Nu stiu ce roman intreg la minte mai crede aberatiile spuse de membrii USR,adica UNIUNEA SCUFUNDARII ROMANIEI,care sunt fie fii de fosti securisti,copii intarziati mental,cersetori venind din unele tari europene sau niste tradatori de tara si neam. Cred ca la viitoarele alegeri,acesti ANTIROMANI,HOTI,si TRADATORI sa mai obtina din partea romanilor atatea voturi cat sa nu mai poata sa intre in parlament. Nici legionarii lui ZELEA CODREANU nu au fost atat de ANTIROMANI ca acesti HABARNISTI,iar USR,ar trebui interzis pe teritoriul romaniei,sa li se ridice cetatenia tarii si sa fie declarati APATRIZI. PUSCHEA dupa VOI.!

    Desfiintati jumatate din comune, reduceti la un sfert numarul de consilieri de ministri si ai premierului, ai presedintelului tarii si vor fi bani. Reduceti la un sfert aparatul de securisti si vor fi bani. Oricum in doi ani nu veti ma avea ce face.

    1. Rămâne psd fără votanți.

      Se stârnesc revoluții adevărate. 

    Toate cunostintele mele care lucreaza sunt furioase pe uriasa nelegiuire facuta de Teodorovici cat dormea Dancila in post ! Restaniliti echitatea , nu va faceti ca nu stiti !

    Creati locuri de munca, imediat sunt mai multi pensionari decat salariati si din care 25% sunt tot bugetari cu salarii mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb