Selecţia administratorului Fondului Proprietatea va fi reluată în aproximativ zece zile

(N.I.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 aprilie 2009

Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea va relua în cel mult 10 zile procesul de selecţie a unui manager pentru Fond pentru a se încadra în termenul limită de valabilitate a ofertelor, care expiră în iulie 2009, au declarat, ieri, surse apropiate Fondului, citate de NewsIn.

Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea a prelungit, la începutul lunii martie, pe o perioadă nedeterminată, selecţia unui administrator pentru Fond, pentru a pune la punct cu guvernul viitoarea organigramă corporatistă a instituţiei.

Prelungirea suspendării procesului de selecţie a fost determinată de faptul că "prin raportare la complexitatea mandatului încredinţat de către Guvernul României, este necesară examinarea şi de către alte instituţii cu atribuţii în domeniu a soluţiilor identificate de Comisie".

"Comisia de selecţie se va întâlni astăzi (1 aprilie n.r.) cu CNVM pentru concluzionarea analizei viitoarei structuri de guvernanţă corporatistă a Fondului şi definitivarea cadrului legal, intern şi internaţional, pe baza căruia Fondul va putea fi adminis­trat după desemnarea managerului", au precizat sursele.

Fondul Proprietatea a atras în 22 ianuarie opt oferte de administrare, de la Aviva Investors Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley şi Julius Baer.

Propunerea de venituri şi cheltuieli a Fondului Proprietatea pentru exerciţiul financiar 2009 prevede o scădere a profitului net cu 55%, la 212,45 milioane lei, pe fondul creşterii importanţei veniturilor din dobânzi în detrimentul celor din dividende, arată convocatorul pentru AGA din 27 aprilie, publicat luni de Fond.

Fondul a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb