Semnal UEFA, coronavirus la echipă - înfrângere

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 14 august 2020

Semnal UEFA, coronavirus la echipă - înfrângere

UEFA a dat un semnal clar în această săptămână, care va pune capăt meciurilor amânate la nesfârşit, care au afectat finalurile de sezoane în unele competiţii naţionale. Clubul kosovar KF Drita a pierdut la "'masa verde'' finala turului de calificare în preliminariile Ligii Campionilor la fotbal, pe care nu a putut-o disputa din cauza a două cazuri de infectare cu coronavirus, restul jucătorilor fiind puşi în carantină, a anunţat UEFA. Exemplul poate fi urmat şi în Liga 1, astfel încât să fie evitate situaţiile în care s-a ajuns la schimbarea sistemului pentru că o echipă (Dinamo Bucureşti) nu mai avea timp efectiv să dispute toate partidele restante.

Meciul dintre KF Drita şi FC Linfield Belfast (Irlanda de Nord) trebuia să se joace marţi seara, la Nyon, pe stadionul aflat lângă sediul UEFA, dar, după depistarea unui al doilea caz pozitiv la Covid-19 în cadrul echipei kosovare, "'autorităţile elveţiene, în cooperare cu UEFA'', au decis să pună echipa Drita în carantină. Conform protocolului UEFA adoptat în urmă cu o săptămână şi în "'circumstanţe urgente'', Comisia de Disciplină a forului european a decis că "'Drita nu a putut juca meciul şi l-a pierdut cu 0-3''. Linfield s-a calificat în faza următoare şi o va întâlni pe Legia Varşovia (Polonia) în primul tur preliminar al Ligii Campionilor (18 august). Testele efectuate lotului echipei kosovare la sosirea în Elveţia, săptămâna trecută, au fost negative. Un prim caz pozitiv a fost semnalat vineri, iar jucătorul a fost plasat în carantină, cu o zi înaintea meciului câştigat cu 2-1 de Drita în faţa formaţiei Inter Club Escaldes (Andorra). A doua zi, Linfield a învins-o pe Tre Fiori (San Marino) cu 2-0, ambele meciuri având loc la Nyon.

Potrivit protocolului UEFA, pentru a putea juca, o echipă are nevoie de 13 jucători apţi. Dacă o echipă nu dispune de 13 fotbalişti de pe lista A de jucători eligibili înaintată în prealabil UEFA, atunci forul continental "'poate autoriza reprogramarea meciului''. Dacă meciul nu poate fi reprogramat, echipa care nu poate alinia 13 fotbalişti "'va fi considerată responsabilă'' şi va pierde meciul cu 0-3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb