ZIARUL BURSA

14 august 2020
Ediţia din 15.08.2024
Marian Murguleţ

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / MARIAN MURGULEŢ, SECRETAR DE STAT ŞI CHIEF INFORMATION OFFICER LA GUVERN: "Statul trebuie să se asigure că reţelele 5G nu pot fi folosite împotriva sa ori ale aliaţilor săi"

Mihai GongoroiCompanii / 14 august 2020

Un pas important pentru organizarea licitaţiei 5G de acordare de spectru o reprezintă transpunerea memorandumului pe 5G semnat între guvernul României şi guvernul Statelor Unite ale Americii, iar statul român trebuie să se asigure că reţelele 5G nu pot fi folosite niciodată împotriva statului român sau ale aliaţilor săi în cadrul războiului hibrid, a precizat Marian Murguleţ, secretar de stat şi chief information officer guvernamental la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Andrei Pop

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ANDREI POP, MEMBRU AL COMISIEI PENTRU TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI COMUNICAŢIILOR DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Prioritar este să ne asigurăm că reţelele 5G sunt sigure"

George MarinescuCompanii / 14 august 2020

Reţelele 5G deschid noi oportunităţi pentru întreprinderi, pot transforma sectoarele critice şi, în cele din urmă, vin în sprijinul cetăţenilor, pentru că accesul la tehnologie înseamnă o viaţă mai bună, a afirmat deputatul Andrei Pop, care a mai spus:

Liviu Popescu

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / LIVIU POPESCU, DIRECTOR ÎN CADRUL AOMR: "Proiectul de lege iniţiat de minister introduce incertitudine tehnică în privinţa achiziţiilor de echipamente"

George MarinescuCompanii / 14 august 2020

Proiectul de lege aflat până luni, 17 august, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, este criticat şi de reprezentanţii operatorilor mobili din România, care susţin că viitorul act normativ are mai multe lacune.

Varujan Pambuccian

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / VARUJAN PAMBUCCIAN, MEMBRU AL COMISIEI PENTRU TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI COMUNICAŢIILOR DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Decizia legată de 5G nu ţine de tehnologie, de tehnică, ci doar de securitate şi de politică"

George MarinescuCompanii / 14 august 2020

Securitatea reţelelor 5G se poate realiza rapid, prin impunerea a trei măsuri, chiar dacă avem mai mult soft şi mai mult firmware, a afirmat deputatul Varujan Pambuccian.

Alexandru Borcea

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTE ARIES: "Termenul de dezbatere publică pentru proiectul de lege pe implementarea 5G ar trebui prelungit"

M.G.Companii / 14 august 2020

Termenul pentru dezbaterea publică pentru proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G ar trebui prelungit de la 8 zile lucrătoare la 30 de zile lucrătoare, a afirmat Alexandru Borcea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).

SPORT Oficial, Liga 1 revine pe 21 august

D.N.Sport / 14 august 2020

Programul primei etape a noului sezon al Ligi 1 a fost stabilit în urma tragerii la sorţi, care a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Meciurile primei runde se vor juca în perioada 21-24 august. La această ediţie a Ligii I vor participa 16 echipe, faţă de 14 sezonul trecut, după o decizie a Comitetului Executiv al FRF.

Gelu Maravela

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / GELU MARAVELA, FOUNDING PARTNER, MPR PARTNERS: "Proiectul legislativ privind implementarea 5G nu se orientează pe o soluţie tehnică"

Alina VasiescuCompanii / 14 august 2020

"Actul normativ are nevoie de o consultare publică de durată şi consistentă" 

Proiectul legislativ privind implementarea 5G este centrat pe un memorandum, pe o declaraţie de principii, spune Gelu Maravela, Founding Partner, MPR Partners, aducând în atenţie faptul că acest act normativ nu se orientează, aşa cum ar fi normal, pe o soluţie tehnică.

Cu covidul... prin bălării

Cornel CodiţăEditorial / 14 august 2020

Cornel Codiţă

Staţi liniştiţi, nu se întîmplă doar la noi. Oamenii o iau razna peste tot şi din ce în ce mai mult. Oamenii politici, oamenii funcţiilor publice, oamenii profesiilor serioase şi onorabile cum este cea medicală, oamenii obişnuiţi. Proporţiile nu par să difere semnificativ, de la un grup la altul, de la un mediu social, la altul. Este, fără îndoială, un semn al timpurilor. "Alături cu drumul" a devenit o destinaţie frecventabilă, cool, de bon ton, şic.

1100 de dosare penale - insuficiente pentru a-i potoli pe hoţii de lemne

DEFRIŞĂRI ILEGALE MASIVE ÎN MARAMUREŞ 1100 de dosare penale - insuficiente pentru a-i potoli pe hoţii de lemne

I.Ghe.Miscellanea / 14 august 2020

Starea de urgenţă şi starea de alertă nu au niciun efect asupra furturilor de lemne din pădurile din ţara noastră. Conform datelor centralizate de Ministerul Mediului tăierile ilegale de pădure continuă, judeţul Maramureş fiind de departe pe primul loc la defrişările de acest tip, cu peste 104.000 metri cubi (mc) de lemn depistate la hoţii din domeniile forestiere. Pe locurile următoare, la diferenţă considerabilă privind cantitatea de masă lemnoasă tăiată ilegal se situează judeţele Timiş (5470 mc), Bistriţa (3400 m), Oradea (3169 mc), Sibiu (3024 mc), Mureş (2080 mc) şi Suceava (2456 mc).

Valentin Negoiţă

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / VALENTIN NEGOIŢĂ, PREŞEDINTE APDETIC: "Este nevoie de o dezbatere pe 5G la care să participe şi jucătorii şi experţii din piaţă"

E.O.Companii / 14 august 2020

Producătorii nu pot funcţiona fără utilizatori, iar preţurile din piaţă trebuie să fie competitive, este de părere Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (APDETIC). Acesta consideră că avem o oportunitate binevenită de a accede la tehnologia 5G şi că este nevoie de criterii echidistante pentru toţi jucătorii din sector.

Nicolae Oacă

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / DR. NICOLAE OACĂ, CONSULTANT ÎN TELECOMUNICAŢII: "Tehnologia 5G va avea întotdeauna o problemă de securitate, indiferent de tipul furnizorului"

Mihai GongoroiCompanii / 14 august 2020

Licitaţia 5G s-ar putea să nu se ţină nici anul acesta, după ce anul trecut a fost blocată de memorandumul cu SUA şi de OUG 114/2018, preconizează dr. Oacă  

Dr. Nicolae Oacă: "Telecomunicaţiile trebuie scoase urgent de sub tutela transporturilor pentru a nu împărtăşi soarta acestora - ultimii din Europa"

Oacă: "Proiectul de lege din 4 august 2020 trebuie retras"

Securitatea cibernetică va reprezenta întotdeauna o problemă la tehnologia 5G, indiferent de tipul furnizorului, a afirmat dr. Nicolae Oacă, consultant în teleco­municaţii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Ion Dragne

DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ION DRAGNE, MANAGING PARTNER, DRAGNE&ASOCIAŢII: "Proiectul legislativ privind implementarea 5G prezintă vicii care pot fi veritabile teste de constituţionalitate sau de legalitate"

A.T.Companii / 14 august 2020

Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G conţine câteva vicii care pot fi veritabile teste de constituţionalitate sau...

Congres online pentru crearea noului USR

SÂMBĂTĂ,  Congres online pentru crearea noului USR

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 14 august 2020

Formaţiunea politică înfiinţată de Dacian Cioloş, PLUS, va fi absorbită de USR, formaţiune condusă de Dan Barna, iar noul partid va avea în primă fază doi copreşedinţi 

USR şi PLUS vor fuziona, mâine, în cadrul unui congres organizat în...

Semnal UEFA, coronavirus la echipă - înfrângere

Semnal UEFA, coronavirus la echipă - înfrângere

O.D.Sport / 14 august 2020

UEFA a dat un semnal clar în această săptămână, care va pune capăt meciurilor amânate la nesfârşit, care au afectat finalurile de sezoane în unele competiţii naţionale. Clubul kosovar KF Drita a pierdut la "'masa verde'' finala...

Angajaţii "fug" de domeniile afectate de criza sanitară

O.D.Miscellanea / 14 august 2020

Piaţa muncii a fost bulversată în prima jumătate a acestui an. Contextul este cunoscut, efectele încep să fie vizibile. Aproape un sfert dintre angajaţii autohtoni susţin că se văd nevoiţi să facă primii paşi către o nouă carieră, deoarece...

Protecţia mediului creşte producţia de biciclete

O.D.Miscellanea / 14 august 2020

Uniunea Europeană încurajează folosirea şi producerea de mijloace de transport nepoluante. Bicicleta a revenit la modă şi acest lucru este confirmat şi de cifrele oficiale. Uniunea Europeană a produs anul trecut 11,4 milioane de biciclete, o...

MACRO NEWSLETTER 14 August 2020

MACRO NEWSLETTER 14 August 2020

Macroeconomie / 14 august 2020

Producţia industrială din zona euro şi-a temperat scăderea anuală în iunie 2020, până la 12,3%, de la 20,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 9,1%, după un avans de 12,3% în luna anterioară. Producţia industrială din UE şi-a...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo