DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / SILVIU NEGHINĂ, COUNTRIES DIRECTOR EUROPE, SIGFOX: "Tehnologia 5G nu va crea noi probleme de securitate"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 14 august 2020

Silviu Neghină

Silviu Neghină

"Este nevoie de 5G, însă trebuie să ne setăm aşteptările corect"

Tehnologia 5G este necesară, însă aşteptările noastre în privinţa sa trebuie să fie corecte, întrucât aceasta nu va genera o revoluţie, conform domnului Silviu Neghină, Countries Director Europe, Sigfox.

Domnia sa declară: "Eu cred că este nevoie de 5G, cred însă că trebuie să ne setăm aşteptările corect, pentru că 5G-ul nu ne va revoluţiona viaţa, nu o va schimba peste noapte, nu se vor digitaliza toate serviciile".

În opinia sa, din perspectiva securităţii, tehnologia 5G nu va crea noi probleme, comparativ cu tehnologiile mai vechi: "Nu văd ce alte probleme de securitate ar putea aduce tehnologia 5G din perspectiva furnizorilor de echipamente, probleme diferite de cele pe care le aduc astăzi pe tehnologiile 4G sau 3G. Discuţiile în materie se învârt în jurul unui singur nume mare la nivel global (n.r. Huawei), dar acel nume este deja furnizor de echipamente pentru toţi operatorii telecom din România şi Europa, atât pe 4G, cât şi pe 3G. În acelaşi timp, vorbim despre un alt furnizor de servicii 5G concurent celui chinez, care deţine toată partea de mentenanţă a reţelelor telecom din România. Cred că ar trebui analizată partea de securitate din toate perspectivele şi nu neapărat să ne uităm la o tehnologie anume, că e 5G sau 4G, sau la un furnizor anume".

Silviu Neghină este de părere că atacurile cibernetice sunt mult mai importante la nivel de administraţie publică, nu pe segmentul reprezentat de persoanele fizice. Domnia sa subliniază: "În clipa în care digitalizezi un apartament prin echipamente care se leagă la un Wi-Fi pe care nu îl securizezi sau îl securizezi cu parola «1234» sau «0000», cumva îţi cam meriţi soarta în zona de hacking. Atacurile la nivel cibernetic există cu siguranţă, sunt unele majore chiar, dar cred că ele sunt mult mai grave şi importante la nivel de administraţie publică, şi mai puţin la yala unei locuinţe sau la un senzor de temperatură. De aceea am spus mereu că sunt tehnologii potrivite fiecărui use case şi nu neapărat o tehnologie care să acopere toate aceste scenarii. Trebuie să ne uităm la fiecare use case în parte, la cum funcţionează tehnologiile respective, să încercăm să nu generalizăm. Cu toţii ne dorim tehnologie în viaţa românilor şi a acestei ţări, şi ne dorim să digitalizăm cât mai mult atât zona publică, cât şi zona privată".

Concluzionând, domnul Neghină susţine că partea de 5G se va diferenţia faţă de ce avem în momentul de faţă în privinţa tehnologiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb