DEZBATEREA ONLINE BURSA - CE PROBLEME PREZINTĂ TEHNOLOGIA 5G ŞI CE PROBLEME REZOLVĂ / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTE ARIES: "Termenul de dezbatere publică pentru proiectul de lege pe implementarea 5G ar trebui prelungit"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 14 august 2020

Alexandru Borcea

Alexandru Borcea

Termenul pentru dezbaterea publică pentru proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G ar trebui prelungit de la 8 zile lucrătoare la 30 de zile lucrătoare, a afirmat Alexandru Borcea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).

Acesta a afirmat: "Subiectul meu principal este partea de etică în afaceri si încrederea pe care o au stakeholderii. De ce spun asta, pentru că chiar ieri seară (miercuri seară - n.r.) am trimis către Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor şi primului ministru o scrisoare prin care solicitam să se intre în zona de angajament prin lege: avem o lege care spune ca această consultare publică ar trebui sa fie de 30 de zile lucrătoare. Dacă calculez perioada dis­ponibilă pentru dezbatere ea rezultă în 8 zile lucratoare, deci nici vorbă de 30 de zile cum spune legea.

Am făcut această treabă, este a 3-a oară când o fac. În primele două cazuri organizaţiile guvernamentale, Ministerul Societăţi Informaţionale şi Ministerul de Finanţe au considerat că intervenţia a fost bună şi au rezolvat problema. Acum, dl. secretar de stat Murguleţ a invocat un lucru legat de parteneriatul nostru în zona NATO. Eu cred că nu numai o parte din aceste lucruri trebuie luate în considerare, dar şi cele care vin alături. Eu am fost sprijinit de către Departamentul Comerţului şi am făcut un curs special de 2 luni în etică în afaceri la George Washington University din Washington. Acolo am învăţat că aceste lucruri trebuie să fie transparente şi echidistante. Acum, noi nici nu am pornit bine şi deja lucrurile legate de modul în care încercăm să creăm încredere către părţile interesate, inclusiv cei care discutăm aici, încredere care este încalcată prin încalcarea unei legi. Nu ştiu ce încredere putem genera printr-un astfel de lucru. Nu e simplu să facem acest demers. Noi trebuie să fim întotdeauna neutri, vorbesc de asociaţia pe care o reprezint. Avem peste 250 de membri şi nu o să vorbesc în niciun caz în numele unei organizaţii sau alteia, dar la intervenţiile unor membri eu sunt obligat să cer ca cel puţin reglementările care sunt în execiţiu în momentul de faţă, şi mă refer la Legea 52/2003, să fie respectate. Pentru că, altfel, despre orice discutăm aici, încrederea dintre noi poate să fie scăzută sau deloc".

Borcea i-a dat dreptate specialistului Nicolae Oacă, preşedintele ARIES opinând că legea trebuie retrasă. El a mai spus că Guvernul ar trebui să vină cu informaţii şi măsuri clare în privinţa riscurilor implementării 5G.

Borcea a mai precizat: "Personal, pentru că lucrez doar cu date pe care le află toţi membrii mei, indiferent că cineva îmi sparge calculatorul, nu mă deranjează pe mine că eventual mă monitorizează domnul Xi (Jingping) sau domnul Trump. Dacă există astfel de lucruri (riscuri - n.r.), guvernul, pe lângă multe altele, ar trebui să vină şi cu o justificare clară, deci nu faptul că cineva i-a spus la ureche ceva (SUA cu Huawei - n.r.) ci să vină cu lucruri clare şi cu măsuri clare în acest sens pentru ca să avem pe de o parte transparenţă şi pe de altă parte echidistanţă între toate părţile interesate, chiar dacă sunt firme, cetăţeni sau aşa mai departe".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb