SENAT: Comisia juridică, aviz favorabil pentru urmărirea penală şi arestarea lui Vâlcov

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 31 martie 2015

Actualizare 15:16 DNA i-a refuzat lui Vâlcov un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Darius Vâlcov ar fi cerut la DNA încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, însă a fost refuzat de procurorul de caz, transmit surse din presă, ce citează surse judiciare.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 13:28

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, astăzi, a doua cerere a DNA privind urmărirea penală a lui Darius Vâlcov, cu nouă voturi "pentru" (unanimitate), precum şi cererea privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD, cu şapte voturi "pentru" şi două abţineri, a anunţat preşedintele comisiei, Cătălin Boboc.

Boboc a explicat că, deşi a existat o singură cerere din partea DNA, ea presupunea două aspecte procedurale diferite, astfel că parlamentarii din comisie au găsit de cuviinţă să dea două rapoarte.

Rapoartele Comisiei juridice vor fi înregistrate la Biroul Permanent, iar votul final va fi dat mâine, în plenul Senatului, a mai spus Cătălin Boboc.

Senatorul Darius Vâlcov a fost chemat la comisie, dar, din diferite motive, nu a putut ajunge, a menţionat şeful comisiei, adăugând: "Ne-a comunicat un punct de vedere, că dumnealui va fi pezent mâine, la plen, şi îşi va susţine punctul de vedere şi că lasă la aprecierea comisiei modul în care va da acest raport, fără să solicite o amânare".

---

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov s-a prezentat, în urmă cu puţin timp, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru audieri în dosarul de corupţie în care este implicat.

Presa scrie că este vorba despre o audiere de rutină, fostul demnitar fiind deja trimis în arest la domiciliu, după ce, săptămâna trecută, Senatul a aprobat cererea de reţinere formulată de DNA pe numele lui Vâlcov. Astăzi, Senatul va vota noua cerere a DNA de reţinere a lui Darius Vâlcov, în contextul în care procurorii continuă urmărirea penală faţă de fostul ministru al Finanţelor Publice, în acelaşi dosar în care este învinuit de trafic de influenţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Incredibil, dar adevarat! Am inceput sa nu mai suport stirile, deoarece nu mai suport ipocrizia aceasta imensa, iremediabila: cum este posibil acum, cand ne dam seama ca suntem condusi de niste hoti ordinari, de niste oameni/pioni, avand toate defectele umane, care ar trebui sa infunde puscariile mai multe zeci de ani pentru crimele pe care le-au infaptuit sau pe care le-au cauzat, sinuciderile, disperarea, saracia oamenilor, bataia de joc pe care o afiseaza, noi nu facem nimic decat sa barfim. Barfa a ajuns showbiz, social, monden si politic. Am amortit barfind. Oameni buni, chiar nu va dati seama? Hotii acestia nu cunosc riscul, ei fura, administreaza furand, dau mita furand si in cel mai rau caz raspund pentru furturile acestea cu cativa ani in puscarie. Nu va dati seama? Dl.Valcov a ajuns ministru de finante! Dl. Sova a ajuns ministru pentru a distruge documente, pentru a minti cu nerusinare, pentru a aloca contracte, pentru a deturna fonduri europene, pentru a proteja niste ofiteri politicieni si familiile lor. Acesti oameni sunt foarte bogati, insa nu-si pot justifica averile! De ce nu li se cere acest lucru? Pentru ca bunurile furate trebuie returnate victimei, nu? Adica noua. Iar oamenii acestia trebuie judecati si inchisi. Dar nu tot de catre judecatori hoti si corupti. Dar noi, noi ce facem acum? DNA, oricat de mult ar dori, nu va putea face decat sa albeasca hotiile si furtul acestor oameni. Justitia va face in asa fel incat ei, de fapt niste pioni ai acelor dinozauri provenind din FSN, sa fie "plateasca" pentru ce au facut, o plata infima. Dar banii transferati? Dar banii furati? Dar distrugerea principiilor sociale? Nu stiu ce ar mai putea sa ne determine sa iesim in strada, daca pierderea a 25 de ani din viata n-a reusit acest lucru. Cum este posibil ca acesti hoti nenorociti sa ne conduca destinele? Cum sa ne respecte alte natiuni cand noi ii alegem an de an pe aceeasi sau pe rudele lor si afinii lor? Cand vom fi asa de bolnavi incat sa ne tratam de aceasta boala care ne tine de 25 de ani?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb