SENAT: Vot final în cazul numirii şefului ANCOM

A.M.
Miscellanea / 22 mai 2018

Vot final în cazul numirii şefului ANCOM

Senatul ar putea vota astăzi, în calitate de Cameră decizională, OUG 33/2017 referitoare la ANCOM, ca urmare a analizării cererii de reexaminare a preşedintelui Iohannis, şi să menţină prevederea potrivit căreia şeful acestei instituţii este ales de către Parlament, informează Agerpres.

Comisia economică a întocmit săptămâna trecută un raport de admitere proiectului de adoptare a ordonanţei în forma care a trecut de Camera Deputaţilor, for care a inclus în actul normativ mai multe puncte din cererea de reexaminare înaintată de şeful statului, cu excepţia celui prin care se solicita revenirea la procedura prin care preşedintele ANCOM să fie numit de preşedintele României.

Săptămâna trecută, plenul Senatului a dezbătut proiectul de lege şi raportul întocmit de Comisia economică, dar, având caracter organic, actul normativ urmează să fie votat în prima şedinţă de plen cu sesiune de vot alocată proiectelor de lege cu caracter organic.

Plenul a respins amendamentul senatorilor PNL Florin Cîţu şi Alina Gorghiu prin care se solicita acelaşi lucru, preşedintele ANCOM să fie numit de şeful statului, la propunerea Guvernului.

Potrivit formei adoptate de Camera Deputaţilor şi care va fi supusă votului şi în plenul Senatului, conducerea ANCOM este asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, numiţi de către Parlament, în şedinţa comună a celor două Camere, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numirea preşedintelui şi celor doi vicepreşedinţi ANCOM se face la propunerea comună a Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor din Camera Deputaţilor şi a Comisiei economice a Senatului, conform sursei citate.

"Observăm că întreaga putere executivă (atât Guvernul, cât şi preşedintele României) este eliminată din cadrul procedurii de numire a conducerii ANCOM, ceea ce determină un dezechilibru între puterile statului în ceea ce priveşte atribuţiile legate de propunerea, numirea şi controlul care vizează o autoritate administrativă autonomă precum ANCOM. Doar repartizarea echitabilă a acestor atribuţii între puterile legislativă şi executivă şi, în cadrul acesteia din urmă, între preşedintele României şi Guvern poate asigura independenţa operaţională a ANCOM", susţinea şeful statului în cererea de reexaminare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb