SENATOR, CĂTRE ŞEFUL PROTECŢIEI CONSUMATORILOR CONSTANŢA: "Nu vreau să sfârşiţi precum Cattani"

C.V.
Miscellanea / 2 august 2017

"Nu vreau să sfârşiţi precum Cattani"

Actualizare 14:08 Horia Constantinescu, CJPC: "Declaraţiile lui Moga nu sunt din acelaşi registru"

Horia Constantinescu, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC) a precizat că declaraţiile lui Nicolae Moga, senatorul PSD nu sunt din acelaşi registru cu cele pe care acesta le-a primit în ultimul timp.

Horia Constantinescu a afirmat, într-un interviu pentru Antena3: "Nu, sub nici o formă, mai mult decât atât de la venirea mea în organizaţia PSD Constanţa, în urmă cu cinci ani de zile, m-am bucurat de susţinerea şi respectul domniei sale. Aşa cum a-ţi citit la începutul declaraţiei dânsul susţine activitatea pe care noi o desfăşurăm. Mesajul a fost unul onorabil pentru mine, în comparaţie cu celebrul comisar al serialului de care vorbeaţi. Cred că, aşa cum am mai spus şi în alte declaraţii, dânsul tocmai ,exact cu referire la alte ameninţări, îmi atrăgea atenţia să fiu precaut. Să mă pazesc ca să pot continua, şi nicidecum să renunţ la ea. Mai mult decât atât, susţin şi subscriu iniţiativei dansului cu interiorul instituţiei prefectului, şi în acest sens am stat de vorba cu domnul Albu şi am stabilit că vom face în aşa fel încât toate structurile de control subordonate Guvernului României să aibă în curând doar acţiuni coerente şi toate să vizeze sustenabilitatea turismului românesc".

Constantinescu a comentat despre acuzaţiile care-i sunt aduse pe subiectul acţiunilor din Costineşti: "În Costineşti sunt desfăşurate acţiuni de control inclusiv în prezent, avem un comandament acolo, condus de un comisar detaşat din Comisariatul Judeţului Constanţa, în sprijin se află comisari detaşaţi din ţară, conform ordinului şefului ANPC pentru comandamentul litoral 2017. Au fost efectuate o sumedenie de acţiuni de control. Nu mai departe de zilele trecute, locurile de joacă din Costineşti, în conformitate cu dispoziţiile pe care noi le-am stabilit, aici, au fost verificate , sancţionate şi oprite de la prestarea de servicii. Interesele mele pentru Costineşti sunt ca pentru tot litoralul românesc. Vreau ca lucrurile să funcţioneze bine şi consumatorul să fie protejat".

Directoul comisariatului susţine că nu îşi doreşte să candideze la Primăria Constanţa, adăugând că nu acesta este motivul pentru care colaborează cu mass-media, arată sursa.

Constantinescu a menţionat: "Referitor la ipotetica şi la bârfa conform căreia îmi doresc să candidez la Primăria Constanţa, nu, nu-mi doresc să candidez. Nu asta este scopul colaborării cu mass-media, dar în acelaşi timp trebuie menţionat faptul că este singură cale prin care putem într-un termen şi într-un timp foarte scurt să comunicăm consumatorilor derapajele unor agenţi comerciali de la orice înseamnă act normativ în vigoare. Aşa cum zilele trecute prezentam situaţia porumbului pregătit, preparat, depozitat şi spălat într-o toaletă. Cred că maniera de a colabora cu dumneavoastră este singura prin care noi putem, transmite părinţilor să nu cumpere lucruri, produse într-o manieră în special periculoasă, şi să le dea spre hrană copiilor. Nu am altă formulă de a publicita aceste lucruri, nu putem avea panouri publicitare, dar cu ajutorul dumneavoastră putem ca într-un timp foarte scurt să fim pe masa fiecăruia dintre consumatori".

El a mai adăugat: "Relaţia bună pe care o am domnul senator Moga, nu mă face să cred decât că dânsul, în susţinerea celor discutate ieri la întâlnirea cu operatorii din turism, este că da, instituţia prefectului, care deja şi-a manifestat disponibilitatea, este normal să ne cheme sub acelaşi acoperiş. Să avem discuţii care să aibă în vedere atât bilanţul acestui sezon, pentru că ne apropiem de sfârşitul lui, cât şi modul în care să lucrăm în sezonul 2018. Şi nu în ultimul rând, când faceţi referire la declaraţiile domnului prim-ministru, am convingerea că nu există nicăieri nici o dovadă că dânsul făcea referire la noi, pentru că noi am semnalat numai lucruri care manifestau o distanţă enormă faţă de ceea ce înseamnă bun simţ, întâmpinare, comerţ şi alimentaţie publică".

Potrivit sursei citate, întrebat dacă s-a simţit vizat de domnul Tudose, de şi-a prezentat demisia în alb, Horia Constantinescu a spus că doar "dacă activitatea acestui comisariat este suspicionată că ar face alte lucruri decât cele care trebuie , va fi la dispoziţia premierului". El a mai declarat că nu se ancorează de scaunul pe care îl ocupă în acest moment.

Comisarul judeţean a mai afirmat că pentru el, ameninţările primite au "îmbrăcat forma unui viciu de tipul IUmor" şi nu a ales să dea crezare "unui tip care pe contul său privat de Facebook îi transmite mesaje de acest gen".

(A.C.)

-------

Senatorul PSD Nicolae Moga i-a transmis şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC) să iasă mai puţin în presă cu "nenorociri", spunând că dacă se face mai mult PR decât treabă acest lucru este în deserviciul turismului. Moga precizează că agentul economic trebuie respectat şi îndrumat atunci când greşeşte şi îl avertizează pe directorul CJPC să nu fie un nou Cattani pentru că nu vrea să sfârşească la fel ca acesta.

Parlamentarul social-democrat a declarat, potivit Digi24: "Am apreciat munca desfăşurată de această instituţie. Dar de acolo şi până la faptul că faceţi mai mult caz decât ar trebui, este un lucru cert. V-am spus, nu îmi doresc să fiţi un Cattani al judeţului Constanţa, al litoralului românesc pentru că nu vreau să sfârşiţi cum a sfârşit el. Vă rog faceţi-vă datoria. Eu vreau să vă atrag atenţia că dumneavoastră nu aveţi dreptul să ne atrageţi atenţia pentru că dacă procedaţi cu noi aşa mă gândesc cum procedaţi cu un agent economic. Acel agent economic trebuie respectat, pentru că munceşte să câştige un ban, instituţiile statului trebuie să respecte agentul economic şi apoi acolo unde greşeşte să-l îndrume".

El i-a mai spus lui Horia Constantinescu să iasă mai puţin în presă cu nenorociri, iar dacă se face mai mult PR decât treabă se creează un deserviciu turismului.

Nicolae Moga a precizat: "Toate lucrurile astea să le discutaţi în bucătăria Guvernului al cărui subordonat sunteţi, acolo la Prefectură, şi ieşiţi mai puţin în presă cu nenorociri. Sigur că trebuie să protejăm consumatorul, sigur că sunt multe lucruri nefăcute, dar trebuie să ajutăm, nu să mergem să amendăm, să-i desfiinţăm, să-i închidem, să-i înnebunim. În acelaşi timp trebuie să protejăm populaţia, că dacă facem mai mult PR decât treabă, nu facem decât un deserviciu turismului românesc".

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a organizat ieri, la un hotel din Mamaia, o dezbatere cu investitorii şi autorităţile locale, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii de control. Unii investitori s-au arătat nemulţumiţi de o parte dintre controalele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, spunând că acestea creează o imagine negativă litoralului şi îndepărtează turiştii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb