Senatorii au aprobat conversia în acţiuni a creanţelor AVAS la "Oltchim"

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 februarie 2008

Senatorii au aprobat conversia în acţiuni a creanţelor AVAS la "Oltchim"

Plenul Senatului a aprobat, ieri, proiectul legislativ care prevede conversia în acţiuni ale statului a creanţelor deţinute de AVAS la SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Potrivit proiectului, AVAS, acţionarul majoritar al SC Oltchim SA, este autorizat să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) societăţii pentru transformarea datoriilor societăţii către AVAS în acţiuni, "cu respectarea dreptului de preferinţă al acţionarilor minoritari". Aceştia vor putea, în termen de 60 de zile de la publicarea Hotărârii AGA, să subscrie, la valoarea nominală a acţiunilor, până la concurenţa cotelor deţinute până la data de înregistrare stabilită de AGA. Proiectul mai prevede că, la stabilirea cotelor pentru care se acordă dreptul de preferinţă acţionarilor minoritari, se va ţine cont de cotele deţinute de stat prin instituţiile sale înainte de data de 28 noiembrie 2003. Conform proiectului legislativ, la conversia creanţelor nu se va ţine cont de dobânzile aferente datoriilor SC Oltchim SA.

Senatorul independent Mihai Ţâbuleac, membru în Comisia economică, a declarat, citat de Rompres, că proiectul legislativ a primit, iniţial, un raport negativ din partea comisiei de resort. La formularea unui punct de vedere negativ în privinţa proiectului, a spus el, membrii comisiei au ţinut cont de faptul că transformarea datoriilor Oltchim în acţiuni ar putea reprezenta o formă de ajutor de stat. Potrivit senatorului, la momentul respectiv, reprezentanţii Guvernului au precizat că au notificat Comisia Europeană (CE), aceasta urmând să se pronunţe la o dată ulterioară. Mihai Ţâbuleac a afirmat că proiectul a fost retrimis la comisie şi a primit un raport favorabil, cu toate că nu s-a primit niciun punct de vedere de la Comisia Europeană. În plus, a susţinut senatorul independent, printr-un vot favorabil dat proiectului legislativ, "Senatul se face vinovat de imixtiune în treburile justiţiei", existând un proces pe rol între acţionarii minoritari şi AGA privind tocmai nerespectarea dreptului de preferinţă al aces­tora la vânzarea acţiunilor.

Proiectul legislativ a fost adoptat cu 61 de voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere. Iniţiativa legislativă aparţine unui număr de cinci deputaţi PNL, PSD şi PRM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb