Senatorul Daniel Zamfir - propunerea PSD pentru şefia ASF

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 februarie 2020

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Zamfir: "Mi-au propus mai de mult colegii de partid să candidez pentru funcţia de preşedinte al ASF, iar pe mine mă onorează această propunere"

Senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir este în cărţi pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), parlamentarul fiind propus pentru acest fotoliu de către social-democraţi.

Daniel Zamfir ne-a declarat, ieri: "Mi-au propus mai de mult colegii de partid să candidez pentru funcţia de preşedinte al ASF, iar pe mine mă onorează această propunere a colegilor mei. Vom vedea ce se va decide în CEx".

Domnul Zamfir ne-a mai spus că decizia va fi luată în plenul reunit al celor două camere parlamentare, nefiind stabilită o dată pentru acest lucru.

Conform senatorului PSD, propunerea din partea ALDE este Nicu Marcu, vicepreşedinte al Curţii de Conturi. "Oricare dintre partide poate veni cu propuneri pentru şefia ASF", a conchis Daniel Zamfir.

Fotoliul de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară a rămas vacant după ce fostul şef al ASF Leonardo Badea a fost numit în conducerea Băncii Naţionale a României (BNR), ca viceguvernator, mandat pe care şi l-a început în data de 11 octombrie 2019.

Diverse nume au început să apară în piaţă pentru ocuparea acestei funcţii încă de la finalul anului trecut, când presa a scris, pe surse, că una dintre propuneri ar fi fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici.

De la plecarea lui Leonardo Badea la BNR, interimatul la şefia ASF este asigurat de Doina Dascălu, prim-vicepreşedinte al instituţiei.

Mircea Ursache, fost vicepreşedinte al ASF, ne-a spus, recent, într-un interviu, că pieţele financiare nebancare au nevoie de o transformare profundă, prin implementarea în România a modelului european de organizare a reglementatorilor europeni. În opinia domniei sale, dacă la nivelul Uniunii Europene fiinţează trei entităţi de supraveghere (EBA pentru sistemul bancar, ESMA pentru piaţa de capital şi EIOPA pentru asigurări şi pensii private), este momentul ca noul guvern să reglementeze şi piaţa financiară nebancară, printr-un act normativ care să prevadă două entităţi de supraveghere distincte: una pentru piaţa de capital şi alta pentru asigurări şi pensii private.

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. Ha! Crede ca daca la partid era cu gura mare se potriveste si la ASF?!? Nu are cunostintele necesare, este o mare varza in capul lui! Omul asta este jalnic, dupa ce ca nu le are nici in clin nici in maneca cu economia, nici macar nu asculta, are impresia ca este Mafalda!

    1. pentru ceea ce ai postat este: HABARNIST !!!

      Daca taceai, filozof ramaneai (poate!). 

      Ursache, ... s-a perindat pe la ASF, AAAS si nu mai stiu pe unde, dar care nu stie nimic despre atributiile si competentele acestor institutii. Nu a initiat nicio masura care sa eficientizeze activitatea acestor autoritati, pentru ca nu se pricepe, dar s-a invatat sa incaseze un purcoi de bani. Lasa-ne, d-le Ursache, ca ne-ai lamurit!

    ...

    1. Comentator ... fara viitor.

    ...

    1. oanta, tu esti, maica?

      Da, fiecare tara are falitii ei, dar si nătângi ca tine !

      Lasa, amice, ca am vazut specialisti in finante, unii netunsi, cu sapte mii de scoli pe afara, sau unii ecsperti pe la nu stiu ce institut de economie mondiala, mari "somnitati", care au dus tara in ruina. Uite-te doar la cancerul din BNR, acea cloaca plina cu indivizi plini de diplome de doi bani, complet inutile.

      Din pacate, agenda personala si firul scurt catre Securitate sunt mult mai importante decat studiile. Da, mult mai bun un inginer de buna credinta decat o armata de bolsevici cu studii, mufati la teava de influenta. 

      Aproape total de acord cu tot ce zici dar total in dezacord cu ultima fraza: solutia nu este sa inlocuiesti niste hahalere cu niste superbi incompetenti. solutia ??? afara cu hahalerele si interzis incompetentilor!!! De acord ?

      Pana una-alta Zamfir nu a demonstrat incompetenta in ce a facut - ba din contra. Si a facut destule, crede-ma! Fii baiat istet si nu te lua dupa toti suparatii de pe aici, care au iesit ca ciupercile dupa ploaie fix acum, cand e un nou vot pe legile anti-banci in Parlament.

      Eu, ca stat roman, i-as da o sansa la sefia ASF fara emotii. Fiind un post politic, nu e atat de greu sa il schimbi dupa, daca nu e ok. Dupa cat ne-am ars cu specialisti, nu cred ca e asa mare problema sa se incerce si o varianta de genul asta. 

      Mai uitati ceva foarte important: nicio institutie din tara asta nu functioneaza daca nu are oameni competenti, specializati de la esalonul 2-3 in jos - cei operativi. Sefii numiti politic au rol de interactiune cu politicul, cu alte institutii si de stabilire a unor directii generale ale institutiei. Banuiesc ca nu o sa calculeze Zamfir cat mai costa o asigurare sau cate companii respecta legea etc. Iar in astfel de functii de conducere esentiala este buna credinta. Uitati-va la BNR, institutie condusa de savantul de renume mondial Manole, un specialist cum nu s-a mai vazut. Credeti ca individul ala misca vreun pai prin BNR? Credeti ca hartiile alea de pe care ne intoxica cu balarii sunt scrise de el? Omul are o agenda facuta de altii si o respecta cu sfintenie, fara nicio legatura cu vreun nivel de competenta.

      Repet, mai bine un inginer decat un securist. Costul de a i se da o sansa este infim fata de ce se urla pe aici. Sa fim seriosi. 

      Oamenii potriviti pentru asa ceva, aia la care visati voi (aia super-specializati si fara agenda) fie s-au carabanit de mult din tara, fie stau cuminti pe coada si pe businessul lor. Visati cai verzi pe pereti. Vi se pare ca ploua cu guru in economie si finante, oameni competenti si curati din punct de vedere moral, iar statul roman ii tine pe la usi? Mi se pare ca_cam bate vantul. La teorie rupem internetul, la practica stam mai prost. Chiar prost de tot.

      bati câmpii fără grație: inca mai sunt oameni ok si dispusi sa se implice dar nu au loc de toti prostovanii, hotii si amantii/amantele care au umplut institutiile de stat !!!

      Repet: daca inlocuiesti un securist (de fapt turnator) cu un habarnist nu faci nici un progres. afara cu turnatorii si reject incompetentilor.

      Tocmai că stiu foarte bine ce vorbesc de-asta spun ca zamfir este incompetent. e bun doar la dat din gura, palavrageala ieftina. uite aici un exemplu foarte bun si am asistat personal la aceasta faza (redata pe hotnews): 

      "Testarea cunoștințelor economice ale lui Zamfir 

      Având în vedere desele declarații ale sale cu privire la motivele pentru care dorește să știe de ce se împrumută statul, asta mi-a dat de gândit. Dacă ar fi citit ce scrie presa economică, nu ar mai fi trebuit să ceară așa ceva. Se știe care este necesarul de finanțare al țării în acest an, așa că nu prea are logică să dezbați așa ceva. Bine, doar dacă nu știi ce este necesarul de finanțare. 

      Astfel, la final, i-am adresat câteva întrebări lui Zamfir. Judecați voi dacă știe: 

      - Ce este necesarul de finanțare? 

      Zamfir: Necesarul de Finanțare îl stabilește categoric Ministerul de Finanțe. 

      - Din ce este format? Are 2 categorii. 

      Zamfir: Nu discutăm despre... 

      - Ceea ce ați discutat aici are legătură cu necesarul de finanțare. 

      Zamfir: Necesarul de finanțare îl stabilește, încă o dată, Ministerul de Finanțe, dar aflu că nu Ministerul de Finanțe stabilește politica de creditare și necesarul de finanțare. 

      - Necesarul de finanțare din ce este format? 

      Zamfir: Mulțumesc, mulțumesc mult. 

      A plecat în timp ce zicea „Mulțumesc”.

      Dacă ar fi citit presa economică, ar fi aflat că statul se împrumută pentru că există un necesar de finanțare de 86,9 miliarde lei, în 2020. Cele două componente despre care l-am întrebat, le-am tot menționat în diverse articole, cred că cel mai recent aici, fiind vorba despre deficit bugetar și refinanțarea datoriilor care ajung la scandență anul acesta. Ăsta ar fi trebuit să fie răspunsul său, nu „Mulțumesc”. De aceea se împrumută statul în fiecare lună." 

      Dada, sunt garla! A mai venit un val de neosekuristi, aia de isi zic tehnocrati. La fel de plini de hartii zornaitoare si de "knowledge", dornici sa inlature corupta clasa politica si sa restaureze normalitatea, ziceau. A fost de ajuns un an ca sa isi arate adevarata fata - la fel de buboasa ca a dinozaurilor actuali. Sunt satul de d-astia ca de mere acre.

      Keep dreaming! 

      esti spalat pe creier tocmai de hotomanii care va fac sa credeti ca nu exista alternativa si sa stati cuminti si sa ii acceptati. ceilalti nu or fi foat perfecti dar parca nu au fost hoti si chiar asa de incompetenti. intr-un an si fara sustinere in parlament si cu o administratie publica ineficienta si politizata crezi ca ai fi facut mult mai mult???

      Hehe, pare ca am atins coarda sensibila :) Imi doream o discutie impartiala, dar ai dat-o la sentiment. N-am chef de sentimente, asa ca haidi pa!

      ești dus rău tataie... du-te la culcare cu bolșevicii tăi!!!

      Citule, tu esti, maica?

      De acord cu tine.

    ...exact cum ai pune piromanul sef la benzinarie, laudandu-te ca esti mare ecologist...

    Daca ajunge asta sef la ASF inseamna ca ne meritam soarta si asta e sa nu mai plangem. Sa avem un sef care nu intelege nimic din ce se intampla si care e manipulat de avocati celebri si alti profesionisti de nimic care vor sa ia bani de la bogati si sa dea la saraci c-asa au vazut ei in filme. Daca vor astia sa-i dea mii de euro pentru nimic sa-l faca frate ambasador consilier undeva membru in CA la Hidroelectrica si gata nu trebuie sa-l bage la ASF. Altfel moare de foame ca nu stie sa faca nimic.

    1. Comentariu excelent,Bravo!

      Tov. rogue, ma obisnuisei cu comentarii pertinente. De regula gandeai, nu imbratisai abordarea de turma. Dar na, tu stii mai bine...

    PSD-istii, prin Claudiu Manda, declarau dupa experimentul "Dancila": "FARA PROSTI IN FUNCTII PUBLICE". Prin propunerea aceasta e clar ca vor continua sa-i promoveze pe cei ca Dancila, pentru a-i controla din umbra. Sper ca propunerea lor nu va avea succes.

    1. De unde sa promoveze destepti? Manda e cumva unul dintre ei!?

    Și cum mai nea Zamfir? Stau colegii PSD-iști în genunchi și te roagă cu cerul și cu pământul sa fii șeful ASF?

    Vine Zamfir si pune o regula ca maximul la comisioanele de tranzactionare sa fie 0.1%, ca lui nu-i plac comisioanele.

    1. Ha, ha.... vă sparge Zamfir botu! Muriți toți în chinuri, este? Băi, să vă luați și tovarășul cu voi, să dați arenenele înapoi și să mergeți unde-a-dus mutu iapa!

    ...

    1. ...

    Cam rau momentul pentru obiectivitatea exprimata de Bursa cind uneori trebuie sa bei cafele cu cine da drumul la ceva spigoti si apoi trebuie sa vopsesti cioara mai alba decit este.

    1. Ai spus ceva?

      Se spun multe la nervi, dle Make. Se voteaza iar in Parlament legi anti-banci, asa ca lumea e in forfota mare. Lasati-i, nu e prima oara...

    pentru un CIRC complet eu propun pe Citu la BNR in locul lui Isarescu si pe Zamfir la ASF .... :))))))))))))) se baga careva la ideea asta dementiala? :))))))

    Nu credeam ca nulitatea de Z. are atatia sustinatori.Sau e un singur postac?

    1. Unul singur, da. Tu. Aaa, si inca vreo 50 de beneristi, dar aia macar sunt platiti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb