Senatul a respins cererea lui Klaus Iohannis pentru introducerea orelor de educaţie sexuală

G.B
Politică / 22 iunie 2021

Senatul a respins cererea lui Klaus Iohannis pentru introducerea orelor de educaţie sexuală

Cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede introducerea cursurilor de "educaţie sanitară" în loc de "educaţie sexuală" şi condiţionează participarea elevilor la cursuri de acordul scris al părinţilor a fost respinsă, astăzi, de Senat, potrivit Digi24.

PSD, PNL şi AUR au contestat introducerea orelor de educaţie sexuală şi au susţinut varianta legii în care cursurile sunt denumite "educaţie sanitară", iar participarea copiilor la ore, condiţionată de acordul scris al părintelui. Anterior, în comisiile de specialitate au fost respinse toate amendamentele depuse de USR PLUS, partid care a susţinut şi în coaliţia de guvernare necesitatea introducerii educaţiei sexuale în şcoli şi modificarea formei actuale a legii.

La discuţiile din Coaliţie, PNL şi UDMR nu au fost de acord cu propunerile făcute de USR PLUS. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că în coaliţia de guvernare a fost discutat subiectul privind predarea educaţiei sexuale în şcoli şi că nu a fost luată o decizie, fiind dificilă impunerea unei soluţii.

"Este vorba despre un subiect care ţine de conştiinţă şi este greu să luăm o decizie a nivelul coaliţiei să susţinem un punct de vedere unitar", a spus Orban.

La dezbaterile de săptămâna trecută, senatori de la PSD şi AUR au susţinut că legea are un "interes ideologic" şi că "sunt chestiuni absolut abominabile, lucruri care nu sunt potrivite pentru copilaşi". Predarea educaţiei sexuale este puternic contestată de grupurile conservatoare din Parlament.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu spune că este nevoie de educaţie sexuală în şcoli. El propune ca elevii să participe la ora de educaţie sexuală la fel cum se întâmplă acum cu ora de religie: să fie înscrişi toţi, iar apoi să fie retraşi punctual, dacă părinţii nu sunt de acord.

Preşedintele a cerut reexaminarea legii în care Parlamentul a înlocuit termenul de "educaţie sexuală" cu cel de "educaţie sanitară" şi a condiţionat participarea elevilor la astfel de cursuri de acordul scris al părinţilor. Şeful statului atrage atenţia că în forma actuală, legea a eliminat componenta de educaţie pentru sănătate sexuală.

Senatul este prima cameră sesizată, iar cererea de reexaminare urmează să fie dezbătută şi la Camera Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ATI VĂZUT DRAGI ROMANI CE O FRĂMÂNTĂ PE FETITA STEARPA DE LA COTROCENI ELTON JOHN(IN ANUS) ANES ȘI GUVERNUL SAU CRIMINAL ÎN SERIE, TRĂDĂTORI DE TARA SATANIȘTI, MUISTI, L. G. B.T.ISTI. EDUCAȚIA SEXUALA ÎN ȘCOLI NU DUBLAREA ALOCAȚIILOR DUPĂ LEGE A NEVINOVĂȚIE OR, COPII CARE SE CULCA FLĂMÂNZI ȘI SE ȘCOALĂ FLĂMÂNZI DIN CAUZA ACESTOR MONȘTRI CU CHIPURILESATANII DE OAMENI. W. C. ULE PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES TE ÎNTREABĂ O TARA ÎNTREAGA DE CE LAI PUS PE SLUGA TA ORANGUTAN UL DISPERAT DIN GREȘEALĂ NEAVORTAT CA NU ERA NICI UN PĂCAT CI(KA) TU SA ÎMPRUMUTE TARA PENTRU ÎNCĂ 20 DE GENERAȚII DUPĂ NOI ȘI SA NU DUBLEZE ALOCAȚIILE LA NEVINOVĂȚII COPII DUPĂ CUM PREVEDE LEGEA. DAR BANII ÎMPRUMUTAȚI ȚII DA ȚIE SA TE PLIMBI TU LA ORGIILE GAY LOR DE LA BRUXELLES. DE ASTA TE PLIMBI TU SĂPTĂMÂNAL LA BRUXELLES ȚI AI FĂCUT ABONAMENT PE BANII DE PAINE DE LA GURA COPIILOR. TE DUCI ȘI LE SUGI PULELE LUNGI ȘI GROASE, GRASE ȘI VII CU EDUCAȚIA SEXUALA ÎN SCOLII ÎN PLIC. SA FACI CU HITLERISTI, SATANIȘTI, DE MATA ȘI TACTU EDUCAȚIE SEXUALA. ȘTII CE SA FACI CU TACTU (ADICĂ SA I-O SUGI CUM AI MAI FACUTO) ȘI CU MATA (SA O LINGI) EDUCAȚIE SEXUALA EXACT CUM FACI TU LA ORGIILE GAY LOR DE LA BRUXELLES. CINE TE CREZI TU FETELEUL E, FETITA STEARPA DE LA COTROCENI, TRAFICANTULE DE COPII SA FACI CU COPII NOȘTRI. SA ȚI FACI COPII NU SA SUGI APARATUL DE FĂCUT COPII. SA I CREȘTI CU MIZERABILA ASTA DE ALOCAȚIE, SA VEZI CUM SE CRESTE FETITA STEARPA, BLESTEMATA CARE EȘTI. DAȚI-LE ALOCAȚIILE LA COPII. NU I TRAUMATIZAȚI, BULANGII LOR, POPONARI LOR, CURIST IILOR, HOMOSEXUALILOR, PEDOFILILOR, CRIMINALILOR ÎN SERIE, SLUGILE SODOMEI ȘI GOMORITILOR. DRAGA REDACȚIE NU ȘTERGEȚI MESAJUL NICI TEXTUL SA DISPARĂ. LĂSAȚI-L SA L CITEASCĂ TOATĂ TARA CA SA SE CONVINGĂ CINE NE CONDUCE. NUMAI MONSTRU SODOMEI ȘI GOMOREI(P. N. L., U. S. R. PLUS) SATANIȘTI MUISTI L. G. B.T.ISTI.VA MULȚUMESC ANTICIPAT.

    1. parca ti-am mai spus o data , ca te certi cu difuzorul , johanis este un umil executant al ocultei mondiale , cred ca nici nu se oboseste sa citeasca ce i se pune sub nas .

    Slava Domnului ca, din cand in cand(destul de rar, altfel) mai au si șparlamentarii romani cate o initiativa normala, cu care sa-i dea pe bot Plavanului, care ne-ar vrea pe toti, romanii, sa stam in fatza vesticilor doar in pozitia lui preferata, cea de capra(si la propriu si la figurat)!

    1. Useristii sunt tristi. Unii au facut bullyng.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb