Senatul american a blocat planul Obama privind crearea de locuri de muncă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 octombrie 2011

Planul lui Obama este contestat de republicani, care consideră că liderul de la Casa Albă nu vrea decât să câştige capital politic.

Planul lui Obama este contestat de republicani, care consideră că liderul de la Casa Albă nu vrea decât să câştige capital politic.

Senatul american a blocat, marţi seara, dezbaterea proiectului preşedintelui Barack Obama privind crearea de locuri de muncă, în valoare de 447 de miliarde de dolari, însă Casa Albă a anunţat că acest vot "nu reprezintă sfârşitul luptei".

Proiectul, susţinut de Partidul Democrat, nu a reuşit să obţină cele 60 de voturi necesare ca să poată intra în dezbaterea Senatului.

Barack Obama a afirmat că intenţionează să includă prevederile pachetului respins în mai multe proiecte de lege, care ar putea fi adoptate separat.

"Membrii Congresului trebuie să decidă, în următoarele zile, dacă ei cred că trebuie să-i readucem în activitate pe profesori, constructori, poliţişti şi pompieri", a spus Obama, adăugând: "Trebuie să decidă dacă ei cred că trebuie să protejăm reducerile de impozite pentru proprietarii de firme mici şi pentru americanii din clasa de mijloc sau să protejăm scutirile de impozite pentru milionari şi miliardari".

Finanţarea planului ar fi făcută prin supraimpozitarea celor bogaţi. Republicanii se opun, însă, prevederii care impune o suprataxă de 5,6% pe veniturile anuale care depăşesc un milion de dolari. Liderii republicani au acuzat Casa Albă că se angajează, din motive politice, într-un "război de clasă", în timp ce democraţii au apreciat că propunerea este corectă şi i-au acuzat pe republicani că îi apără pe bogaţi, în detrimentul marii majorităţi a americanilor.

Dar, sunt şi democraţi care nu agreează ideea suprataxării. Senatorii democraţi Jon Tester din Montana şi Ben Nelson din Nebraska se opun planului. Tester declară: "Nu sprijin trucuri fiscale care fac prea puţin pentru crearea de locuri de muncă şi nu acoperă necesitatea unui plan de reducere a deficitului".

Prezentat luna trecută, planul lui Obama presupune investiţii în infrastructură şi reduceri de impozite pentru clasa de mijloc şi întreprinderile mici. Preşedintele SUA arată că aceste măsuri vor crea 1,9 milioane de locuri de muncă şi vor reduce rata şomajului la 8,1%, de la 9,1% în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb