SensoPRO Milano a dublat numărul de comenzi procesate, cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software

A.F.
Companii / 12 ianuarie

SensoPRO Milano a dublat numărul de comenzi procesate, cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software

SensoPRO Milano, unul dintre cei mai mari retaileri online de produse cosmetice din România, şi-a optimizat procesele de business cu ajutorul unei soluţii integrate, formată din sistemele ERP şi WMS de la Senior Software, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, activitatea companiei a fost transformată complet, pentru a permite desfăşurarea fără piedici a planurilor de expansiune, distribuitorul trecând de la pix şi hârtie la procese automatizate şi conectate.

În urma implementării SeniorERP - soft ERP pentru gestionare resurse şi WMS - soft pentru management depozit, retailerul a înregistrat o creştere impresionantă a volumului de comenzi. Acesta a ajuns la peste 3.000 de colete expediate zilnic, dublu faţă de perioada anterioară utilizării sistemelor software, şi până la 7.000 de comenzi în vârf de sezon sau pe parcursul derulării campaniilor promoţionale. Având un portofoliu de peste 16.000 de produse, SensoPRO Milano administrează uşor şi fără erori vânzările din România, Ungaria şi Bulgaria, provenite din 4 magazine online proprii şi 5 platforme de tip marketplace.

"Implementarea sistemelor ERP şi WMS a reprezentat un pas crucial în eficientizarea proceselor de business. Înainte de parteneriatul cu Senior Software, capacitatea de livrare era de aproximativ 1.500 de comenzi pe zi. Acum, am reuşit să dublăm acest număr, procesând peste 3.000 de comenzi zilnic şi până la 7.000 de comenzi în vârf de sezon sau când desfăşurăm anumite campanii, precum cea de Black Friday.

SeniorERP ne permite să gestionăm integrat afacerea, având acces instantaneu la date critice. Sistemul ERP ne asigură o vedere completă asupra operaţiunilor, comenzilor, dinamicii stocurilor şi a indicatorilor financiar-contabili, automatizând totodată o serie de procese consumatoare de timp. Pe de altă parte, cu ajutorul WMS-ului avem o imagine clară asupra stocurilor şi locaţiilor acestora, putem să planificăm corect aprovizionarea, iar performanţa angajaţilor a fost mult îmbunătăţită, timpii de picking fiind reduşi cu 50%.

Legat de conectivitatea dintre cele două sisteme, pot spune că ERP-ul funcţionează ca un creier, în timp ce WMS-ul este forţa braţelor. Ambele lucrează în perfectă sincronizare. Orice planificare realizată în ERP se reflectă în WMS, iar orice acţiune din WMS este vizibilă instantaneu în ERP. Cele două programe informatice funcţionează ca o oglindă, iar arhitectura lor ne permite să gestionăm întreaga activitate într-un singur loc", a spus Viorel Haiducescu, Director Vânzări - SensoPRO Milano.

Comenzile provenite din cele nouă canale de vânzare online ale SensoPRO Milano sunt procesate eficient prin sistemul ERP şi direcţionate automat către depozit şi, implicit, către sistemul WMS, pentru a fi pregătite de livrare. Alte avantaje obţinute de companie în urma utilizării acestei soluţii integrate, formată din softul de gestionare resurse şi programul pentru management depozit, sunt:

Adaptarea cu succes la cerinţele fiscale specifice atât pieţei interne, cât şi celei internaţionale, legate de monedă, cotă de TVA şi nu numai;

Sincronizarea activităţii de compunere a kiturilor, ce pot include până la 80 de produse, cu cererea, respectiv comenzile de vânzare aflate în sistem;

Automatizarea operaţiunilor de picking, prin integrarea soluţiei WMS cu dispozitive hands-free de scanare a codurilor de bare, precum pocket scanner şi ring scanner;

Localizarea facilă a produselor în cadrul depozitului şi posibilitatea de a pregăti comenzile într-un timp mult mai scurt şi fără erori.

De asemenea, cu ajutorul softurilor perfect integrate, retailerul online îşi gestionează centralizat resursele şi a optimizat fluxurile de lucru din toate departamentele, întreaga echipă SensoPRO Milano având acces la date exacte şi actualizate în timp real. Astfel, distribuitorul a obţinut o imagine de ansamblu asupra afacerii, ceea ce îi permite să administreze businessul ca un tot unitar, într-un flux continuu.

"Suportul oferit de echipa Senior Software este un pilon fundamental în strategia noastră de afaceri. Din perspectiva operaţională, acest parteneriat ne permite să ne îndeplinim obiectivele de dezvoltare, având la dispoziţie un lider de piaţă şi o soluţie software matură, care ne asigură o creştere sigură a businessului. De asemenea, susţinerea morală pe care o primim este un alt element cheie, având convingerea că suntem pe mâini bune şi că putem găsi soluţii eficiente în faţa oricăror provocări", a declarat Ionuţ Ecobescu, CEO - SensoPRO Milano.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, compania doreşte să se extindă pe mai multe pieţe externe şi să îşi consolideze poziţia atât în România, cât şi în afara graniţelor ţării, dezvoltare care va fi susţinută de cele două sisteme ERP şi WMS şi, bineînţeles, de suportul echipei Senior Software.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb