SENTINŢĂ DEFINITIVĂ A JUDECĂTORIEI SECTORULUI 5 Liviu Dragnea are "dreptul" la garajul Penitenciarului Rahova

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 16 septembrie 2020

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, care este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde execută pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare primită pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, are, de ieri, dreptul la garajul locului de detenţie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti au admis contestaţia formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PSD şi au constatat că lui Liviu Dragnea i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile articolul 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020- 15.09.2020.

Sentinţa este definitivă, iar conducerea penitenciarului Rahova trebuie să îi permită lui Dragnea să se întoarcă la munca prestată în garajul instituţiei respective.

Cauza a fost judecată în urmă cu o săptămână şi a fost demarată de Liviu Dragnea după ce conducerea Penitenciarului Rahova i-a ridicat dreptul la muncă pentru interviul acordat ilegal, din închisoare, în timpul stării de alertă, prin itermediul aplicaţiei Skype, pentru Realitatea Plus.

La termenul de săptămâna trecută, fostul lider al PSD a spus că nu ştia de la început că acea conversaţie pe Skype cu fosta sa consilieră, actual jurnalist Realitatea Plus, Anca Alexandrescu va fi difuzată, şi că ulterior a fost informat despre acest lucru. Mai mult, Liviu Dragnea susţinea că la dis­cuţie a asistat şi partenera sa de viaţă, Irina Tănase.

"Nu m-am gândit că voi fi sancţionat pentru că am avut o conversaţie online cu altă persoană, conversaţie care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversaţiei online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversaţia şi că urma să o pună pe facebook. În privinţa acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De două luni şi jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (...) Aş vrea să mai spun că în această conversaţie am fost trei persoane. Doamna Alexandrescu, eu şi partenera mea de viaţă, Irina Tănase, şi ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viaţă era acasă, îmbrăcată în pijamale şi Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio ţară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (...) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto şi asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidenţieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj", a declarat Dragnea, prin intermediul videconferinţei, în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5.

El a mai spus că a fost sancţionat pentru că şi-a fi exprimat opiniile.

"Îmi aduc aminte din nou ce scria la acea motivare a penitenciarului, că mi-am exprimat opinii, că ştiam de impactul pe care o să-l aibă o discuţie a mea cu cineva. Înseamnă că ăsta e adevărul, asta e explicaţia pentru care de un an şi jumătate îmi este interzis, încălcând dreptul de a lua legătura cu presa, în ciuda nenumăratelor solicitări de la presă. De asemenea trebuie să fiu pedepsit, înţeleg, pentru că într-o convorbire îmi exprim nişte opinii. Recunosc că nu m-am gândit că în această ţară poţi fi pedepsit că-ţi exprimi nişte opinii", a concluzionat Liviu Dragnea în faţa instanţei, în urmă cu o săptămână.

A doua zi după audierea respectivă, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că fostul lider PSD are probleme medicale la coloană şi că starea s-a agravat. Ea susţinea că retragerea de la muncă pe o perioadă nedeterminată din cauza interviului acordat la Realitatea Plus ar fi ilegală.

"De două luni şi jumătate domnul Dragnea este nevoit să stea în cameră 23 din 24 fiind scos la aer o singură oră pe zi", a mai spus Teodosiu.

Domnia sa a continuat: "Clientului meu i s-a agravat starea de sănătate în ultimele trei luni, ca urmare a unor decizii injuste luate la nivel Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv a Penitenciarului Rahova. Fac această declaraţie pentru a atrage atenţia public asupra unor consecinţe care pot deveni ireversibile. Afecţiunile clientului meu era cunoscute public. Are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte în zona cervicală, o parte în zona lombară. La sosirea acestuia în penitenciar, a prezentat la controlul medical documentele care atestă această condiţie medicală, cât şi altele, dar şi care e stadiul fiecăreia dintre ele. De asemenea, pe parcursul detenţiei, a beneficiat de tratament pentru a ameliora durerile cauzate de herniile multiple, însă nicio măsură nu a fost luată pentru a preveni agravarea acestora. (...) În urmă cu trei luni, domnul Dragnea a făcut o cerere prin care solicitat să fie programat la un consult, deoarece durerile se agravaseră. Acesta a menţionat că doreşte ca toate costurile să fie suportate de către dânsul. Cererea a fost aprobată, programarea a fost stabilită. Domnul Dragnea, însă, nu a fost transportat la spital nici până astăzi, nu a primit niciun fel de explicaţie în acest sens".

"După convorbirea online pe care a avut-o şi care a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără să i se dea o explicaţie în acest sens. Situaţia se menţine, din păcate, şi astăzi. Explicaţiile au venit după câteva zile, i-a fost comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la convorbirea online şi a fost declanşată o anchetă", a mai spus Flavia Teodosiu, joia trecută.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a răspuns imediat plângerilor venite din partea lui Liviu Dragnea şi a avocatului acestuia arătând că sistemul penitenciar garantează tuturor deţinuţilor tratament recuperativ în mod unitar şi nediscriminatoriu.

"Persoanele condamnate beneficiază de asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condiţiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităţilor sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz", a precizat ANP într-un comunicat de presă.

Ulterior, Irina Tănase, partenera de viaţă a lui Liviu Dragnea a postat, pe contul său de Instagram, o reacţie faţă la explicaţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la acuzaţiile că nu i-ar permite lui Dragnea să îşi rezolve problemele la coloană. Într-o analiză pe textul declaraţiei ANP, Irina Tănase a reclamat faptul că, deşi Dragnea a cerut voie sa meargă să îşi trateze afecţiunile medicale, nu i se permite. Tănase a mai spus că fostului şef PSD nu îi este garantată demnitatea umană dacă este lăsat să se chinuie.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Când furați din bani publici nu va gândești ca s-ar putea sa ai probleme cu coloana? Ne-ați sărăcit și ne-ați făcut de rasul lumii cu furăciunile voastre din bani publici. Toți ar trebui sa dormiți pe strada sau sa putrezite in pușcării.

    1. Simpatic. Toți fura din banul public. Rămâne acum la latitudinea fiecăruia dacă are plăcerea să fie furat de PSD sau de PNL și de ce nu chiar de feciorelnicul USR+. E ca și cum ai pune lupul paznic la oi. În condiții normale, daca ar fi o lege care ar stipula că împușcăm lupul dacă mănâncă oaia, și aceasta va fi aplicată corect, acesta s-ar gândi de 2 ori înainte să o halească. Atât timp cât legile sunt făcute de lupi, pentru lupi și nici măcar alea nu sunt respectate, lupii vor mânca oile, indiferent de culoarea lupului, galbenă, roșie sau chiar portocalie. Restul e gargară ieftină și fără rost numită democrație, transparență, libertăți, kaka, maka. În toată povestea asta e și un bine, că nu trăim în Rusia sau Belarus. Acolo oile nu au nici măcar dreptul să behăie când sunt mâncate.

      Cateva exemple despre cum v-a furat pana acum feciorelnicul USR+?

      N-avem exemple, n-avem dovezi, dar STIM. Se stie. Kak izvestno, tovarasi. 

      Excelența sa dl. Barna a introdus finuța mînuță de corporatist în dulceața fondurilor europene. Nu s-a oprit până după cot. La alegeri, știm noi cine i-a scos puțin dosărelul la plimbare, se pare că mușcă prea mult din electoratul lui herr prezident, după ce treabă a fost lămurită, adică a ieșit cine trebuie, s-a lăsat tăcerea. E un exemplu. Și mai sunt..... Așa că ciocul mic și joc de glezne, spalați-vă pe mâini dar nu uitați gurița, câteodată miroase, știți de la ce mâncare specifică produsului lăsat de țărani în dosul curții la țară. Nu vreau să mă leg de franțuzoaică, că mă murdăresc de română. Atenție că în matematică + și - dau până la urmă un grandios NIMIC.

      Aia cu "sărăcitul" e chiar amuzantă judecând prin prisma ultimilor 30 de ani.

      Nu contest că Dragnea a furat din banii publici. Doar că, dintre escroci, Dragnea a fost de departe cel care a distribuit cel mai mult către prostime. Penalul Dragnea a livrat cea mai mare creștere de venituri din istoria României: 35% (real) în nici 3 ani, dublată de o scădere a datoriei publice.

      De-asta l-au și luat cu arcanul la Rahova. Dacă Dragnea distribuia doar către securiști și către oligarhii externi atunci dormea liniștit precum Băsescu, Tăriceanu sau Iohannis. 

    Puscariasii beneficiaza de mai multa atentie decat copiii institutionalizati sau vulnerabili.

    Cheltuim mai mult pentru inchisori si biserici decat pentru copii. 

    Il doare spatele ... sa stea pe scandura ... Sunt copii care abia au acoperis deasupra capului. Desigur ... si-acolo e alta discutie legata de parintii lor. 

    Politicienii de-ajung in puscarii isi merita sederea pe care ei si-au creat-o dea lungul guvernarilor. Tara asta n-are bani sa-i tina ca-n Suedia, Danemarka. Sa stea pe scandura. 

    Daca n-ar fi privatizat aiurea, am fi facut infrastructura, am fi avut agricultura performanta ar fi stat si ei comod acu' la puscarie. 

    Isi merita soarta care oricum nu-i pedepseste pe masura gravitatii faptei. 

    Fapta lor este subminarea economiei nationale si fara 25 de ani n-ar fi trebuit sa scape.

    1. vad ca nu va plac penalii de stanga dar ii pupati in dos pe cei de dreapta,acum putem vota PSD linistiti,toti penali au trecutla pnl

    Problemele lui se datoreaza faptului ca niciodata nu a avut coloana vertebrala dreapta ci de fapt a fost aplecata de pe vremea cind era slugoiul lui Nastase ??? 

    L-au deformat cind cara sacii de bani .....:)

    Irinuca se da de ceasul mortii, iubire eterna, oare sta prost cu demnitatea ??? 

    1. poate cara saci lui basescu ,Dragnea pe vremea lui Nastase era in pdl

      actunci era cu dreapta ...

    Jupanu-Prim-Vătaf peste Țară a cerut.. liber la atelier? Nu era mai bun un "liber" la soare pe o plajă în America de Jos (sud) la + 33°C, că va veni Tov. Celsius în odaia sa, în patul său, cu --15°C ?...dar și alte, multe, dosare penale cu 'pripon' luuung !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb