Şereş, audiat în calitate de martor în dosarul ALRO şi Nuclearelectrica

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 11 iulie 2007

Fostul ministru al economiei şi comerţului, Codruţ Şereş, a fost audiat, ieri, în calitate de martor într-un dosar conex dosarului privatizărilor, referitor la investiţiile de la ALRO şi Nuclearelectrica. După ieşirea din sediul Parchetului General, Codruţ Şereş a declarat că discuţia cu procurorii a fost legată de încercările societăţii ALRO de a obţine contracte pe termen lung privind achiziţia de energie electrică ieftină.

"Am venit să dau declaraţii despre investiţiile de la ALRO, precum şi despre investiţiile de la Nuclearelectrica, unităţile 2, 3 şi 4", a menţionat Codruţ Şereş, adăugând că Guvernul a fost informat la vremea respectivă despre stadiul acestor investiţii. Şereş a explicat că, în acelaşi dosar, este cercetată rezoluţia semnată de Traian Băsescu referitoare la ALRO.

În aprilie 2006, ALRO a cerut sprijinul preşedintelui Traian Băsescu pentru identificarea unor surse ieftine de energie, în lipsa cărora grupul risca să-şi sisteze activitatea şi a prezentat şefului statului două soluţii, respectiv un contract pe termen lung sau un parteneriat cu Nuclearelectrica.

Fostul ministru al economiei, Codruţ Şereş, a fost pus sub învinuire, în data de 20 decembrie 2006, sub acuzaţia de trădare prin divulgare de informaţii secrete şi de sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, coordonat de bulgarul Stamen Stancev.

Dosarul lui Şereş a fost dis­juns de cel al consultantului internaţional Stamen Stancev, acesta din urmă fiind trimis în judecată alături de consilierii ministeriali Mihai Radu Donciu şi Dorinel Mucea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb