Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie, lună în care Rusia va deţine preşedinţia rotativă a organului executiv al Naţiunilor Unite, relatează AFP, conform Agerpres.
"Un alt eveniment-cheie al preşedinţiei ruse va fi dezbaterea publică de înalt nivel a Consiliului (de Securitate) despre Un multilateralism eficient prin apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite. Această reuniune va fi prezidată de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov", a declarat presei purtătoarea sa de cuvânt, Maria Zaharova.
Ea a precizat că Lavrov intenţionează de asemenea să prezideze o sesiune de dezbatere despre Orientul Mijlociu la 25 aprilie.
Anterior astăzi, Ucraina a calificat viitoarea preşedinţie a Consiliului de Securitate al ONU drept o "glumă proastă".
"Rusia şi-a uzurpat locul. Ea derulează un război colonial. Preşedintele său este un criminal de război căutat de CPI pentru răpire de copii", a spus ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba.
Rusia urmează să preia conducerea organului executiv al Naţiunilor Unite începând de sâmbătă, pentru întreaga lună aprilie, urmându-i Mozambicului.
La ONU, Rusia spune că se confruntă cu "Occidentul colectiv", care a ostracizat-o de naţiunile lumii de la lansarea ofensivei sale militare din Ucraina, în februarie 2022.
Ultima vizită a lui Lavrov la Naţiunile Unite la New York datează din septembrie anul trecut, în timpul Adunării Generale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.03.2023, 20:05)
Ce palma data,
democratiei occidentale
1.1. Este vorba de o rotație, la toți membrii (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Liviu în data de 30.03.2023, 20:52)
A sa aibă audiență maxima …. ha, ha, ha …. O sa vorbească singur !!!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.03.2023, 21:37)
Crezi ca îi pare rau
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.03.2023, 09:48)
O sa vorbeasca chinezului si inca catorva reprezentanti ai regimurilor dictatoriale. Va fi o scena de tot penibilul.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.03.2023, 09:51)
Este imposibil ca regimurile dictatoriale sa poata da o palma democratiilor pentru simplul motiv ca regimurile dictatoriale nu au nicio sustinere din partea poporului pe cand regimurile democratice au sustinerea cvasi-totala din partea popoarelor lor. Unii vorbesc in numele lor si se reprezinta pe ei, pe cand ceilalti vorbesc si reprezinta propriile popoare.
Diferenta este enorma intre greutatea celor 2 categorii de reprezentanti. Unii reprezinta nimic pe cand ceilalti reprezinta tot.