Sfaturi practice pentru trasarea liniilor de trend şi a nivelelor

Admiral Markets
Ziarul BURSA / 15 noiembrie 2010

Sfaturi practice pentru trasarea liniilor de trend şi a nivelelor

Trasarea exactă a liniilor de trend, determinarea nivelelor de suport şi rezistenţă - sunt momente-cheie pentru o analiză reuşită. Pentru a stabili corect aceste zone şi importanţa lor trebuie respectate câteva reguli simple:

1.Pentru a trasa linia de trend (de suport sau rezistenţă) este obligatorie trecerea ei prin cel puţin două puncte: de minim sau maxim. Când linia trece prin trei sau mai multe puncte, ea se numeşte line de trend confirmată.

2.Cu cât sunt mai multe puncte prin care trece linia, cu atât este mai importantă şi este capabilă să influenţeze mai puternic piaţa. Fiecare punct de pe linie (maxim sau minim) reprezintă, la modul figurat, un câmp de luptă între tauri şi urşi. Cu cât sunt mai multe puncte minime, pe linia ascendentă a trendului, cu atât sunt mai multe nivele unde cumpărătorii domină vânzătorii. Urmând regula de mai sus, linia trebuie trasată în aşa fel încât ea să cuprindă un număr cât mai mare de puncte. Nu este obligatoriu ca linia să treacă prin două minime consecutive.

3.Cu cât o linie de trend este valabilă mai mult timp, cu atât aceasta reprezintă un nivel de suport sau rezistenţă mai important.

4.Odată străpuns, nivelul de suport sau rezistenţă îşi păstrează influenţa asupra pieţei, devenind suport din rezistenţă sau invers.

5.Deseori se întâmplă că după străpungerea suportului sau rezistenţei, piaţa are o corecţie până la nivelul de preţ anterior stăpuns şi numai după testarea acestuia îşi continuă mişcarea în direcţia străpungerii.

6.Importanţa unei linii de trend (suport sau rezistenţă) este determinată de unghiul său. Linia de trend cu un unghi mai mic de 45̊ este mai stabilă. Cu cât este mai mare panta liniei, cu atât aceasta poate influenţa mai puţin piaţa pe termen lung.

7.Revenirea pieţei la nivelul liniei de trend creşte interesul vânzătorilor (la trendul descendent) sau al cumpărătorilor (la trendul ascendent), care vor încerca să restabilească direcţia de evoluţie precedentă a instrumentului financiar.

8.Nu lăsaţi ordinele Stop Loss (ce limitează pierderea) la nivelul suportului sau rezistenţei. Evoluţia pieţei are următoarea caracteristică: atingând un anumit nivel, peste o perioadă scurtă este posibilă revenirea preţului la acest nivel şi apoi mişcarea să continue în direcţia favorabilă. Pentru a evita aceste situaţii nefavorabile, întotdeauna plasaţi ordinele puţin sub nivelul suportului (dacă este deschisă poziţia de cumpărare) şi puţin peste nivelul rezistenţei (dacă este deschisă poziţie de vânzare).

www.admiralmarkets.ro

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb