Sfaturi utile despre cumpărarea unei maşini second hand

Miscellanea / 15 mai 2019

Sfaturi utile despre cumpărarea unei maşini second hand

Dacă vă gândiţi să achiziţionaţi o maşină second-hand, primul lucru pe care trebuie să-l clarificaţi este tipul de maşină pe care îl căutaţi şi bugetul pe care aveţi de gând să-l utilizaţi în acest scop. În acest fel, puteţi verifica pe intenet sau în reviste de specialitate preţul mediu al acestui tip de vehicul.

Odată ce ştiţi clar ce maşină vreţi şi cât de mult puteţi investi în ea, este bine să ţineţi cont de o serie de puncte importante pentru a face o achiziţie bună.

Ce ar trebui să verificaţi înainte de a cumpăra o maşină rulată?

Mai întâi de toate, vedeţi dacă documentaţia este în ordine. Puteţi solicita un document cu antecedentele vehiculului în trafic, pentru a economisi timp şi a vă da seama dacă într-adevăr merită să cumpăraţi maşina sau nu.

Amintiţi-vă să solicitaţi cartea de întreţinere. Aceasta este cel mai bun ghid pe care îl puteţi folosi pe toată durata sa de viaţă şi, dacă este posibil, verificaţi dacă numărul seriei de şasiu corespunde cu documentaţia. Astfel vă daţi seama dacă este un vehicul furat sau nu.

Odată rezolvat acest lucru, trebuie să mergeţi întotdeauna să vedeţi maşina, pentru a putea observa starea sa reală. Sfaturile pe care vi le oferim mai jos vă pot ajuta să evitaţi cumpărarea unei maşini second hand necorespunzătoare, în cazul în care nu aveţi un mecanic de încredere care să poată verifica maşina înainte de cumpărare.

La ce elemente ale maşinii second hand trebuie să acordaţi o atenţie deosebită?

Trebuie să examinaţi cu atenţie starea caroseriei: dacă există urme de rugină, dacă există urme de zgârieturi sau de vopsea sărită, dacă portierele nu se închid bine. Toate aceste semne pot avea drept cauză un accident sau nişte reparaţii serioase.

Apoi, va trebui să deschideţi capota şi să verificaţi dacă nu există scurgeri de lichid la motor, în circuitul de răcire sau în transmisie. Un truc bun este să folosiţi mănuşi şi o bucată de hârtie igienică pentru a vă asigura că nu absoarbe niciun fel de lichid.

În exterior, de asemenea, puteţi apăsa pe vehicul pentru a avea dacă suspensia este în stare bună.

În interior există multe indicii care vă pot ajuta să vă daţi seama despre vârsta sa şi despre cum a fost folosită maşina. De asemenea, trebuie luaţi în considerare că se pot modifica kilometrii. În plus, covoraşele, pedalele, chederele de la ferestre sau schimbătorul de viteză uzate sunt semne al faptului că maşina pe care vreţi să o cumpăraţi are mulţi km la bord.

Încercaţi să o porniţi la rece. Dacă atunci când deschideţi capota, constataţi că motorul nu este rece, este posibil ca proprietarul să încerce să mascheze o defecţiune la sistemul de aprindere. Aşteptaţi până când motorul se răceşte şi apoi porniţi.

Apoi acceleraţi încet şi verificaţi dacă ţava de eşapament nu scoate fum, nu miroase a ulei ars sau dacă fumul emanat nu este albastru. Aceste lucruri pot indica probleme la garnitura de chiuloasă.

Nu cumpăraţi un vehicul pe care nu l-aţi încercat. Mergeţi cu el aproximativ 15 kilometri pentru a verifica temperatura motorului şi reacţia la temperatură ridicată. De asemenea, într-un viraj la dreaptă, la 100 km/h, daţi drum puţin volanului pentru a observa dacă există probleme la axă sau direcţie.

Fiţi atenţi la vibraţiile schimbătorului de viteze sau ale volanului şi ascultaţi cu atenţie pentru vedea dacă se aude vreun zgomot.

Recomandări finale

Faceţi-vă timp înainte de a alege şi a lua decizia finală. O maşină este o investiţie serioasă, aşa că acordaţi atenţie instinctului vostru, deoarece chilipirurile deseori ascund în spatele lor alte intenţii.

Alegeţi să colaboraţi cu Auto Rulate Bucureşti, un dealer autorizat ce deţine un parc auto online în care se găsesc maşini second hand de cea mai bună calitate.

Dacă vreţi să intraţi în posesia unei maşini rulate mai noi şi mai bune, Auto Rulate este dealerul expert de care aveţi nevoie. Echipa sa de tehnicieni, ingineri şi experţi în domenii se va strădui să vă îndeplinească toate cerinţele şi să intraţi cât mai repede în posesia unei maşini rulate de excepţie.

De asemenea, apelând la acest dealer autorizat veţi avea parte de o serie de avantaje interesante. Este vorba de garanţie 12 luni, service personal, service post vânzare, credit cu dobândă începând cu 6%, credit fără dobândă, posibilitatea de a primi credit pe loc, maşină cu km garantaţi 100%, printre altele.

Aşadar, ţineţi cont de aceste sfaturi şi avantaje pentru a vă găsi un partener de călătorie bun. (C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb