SFORILE LUI ILIESCU: Pensionarii, îndopaţi cu blat electoral

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 3 iunie 2008

Pensionarii, îndopaţi cu blat electoral

Petre Roman şi-a sfătuit pensionarii şi muncitorii din partid să voteze cu Sorin Oprescu în detrimentul propriului candidat, Dragoş Frumosu

Candidatul Uniunii Pensionarilor şi Solidarităţii Sociale (UPSS) la primăria Capitalei, Dragoş Frumosu, susţine că fostul premier Petre Roman, actualmente lider al UPSS, şi-a trădat propria formaţiune politică prin sprijinul acordat în cursa electorală contracanditatului său, independentul Sorin Oprescu.

Dragoş Frumosu ne-a declarat că nu s-a simţit susţinut de conducerea partidului, tocmai la finalul campaniei electorale, precizând că, în spatele eşecului înregistrat de UPSS la alegerile de duminică s-ar afla şi Petre Roman, care ar fi acţionat la comanda preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, pentru susţinerea "fiului rătăcitor" al PSD, Sorin Oprescu.

Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, susţine că liderul UPSS, Petre Roman, s-a folosit de imaginea sa pozitivă creată în rândul pensionarilor, ca urmare a luptei sindicatelor cu hypermarketurile pentru preţuri mai mici la alimentare.

"Am asistat la un blat mârşav şi la o trădare a domnului Roman care şi-a bătut joc de mine şi de pensionarii din partid, pregătindu-şi astfel pentru la toamnă", ne-a spus Dragoş Frumosu, cu referire la o posibilă înţelegere la alegerile viitoare, între PSD şi Petre Roman.

Domnia sa ne-a explicat procesul de "coacere" a blatului electoral:

"Încă de la începutul campaniei electorale am întâmpinate anumite probleme financiare, întrucât mi s-a spus în permanenţă că nu sunt bani. Ulterior s-au realizat 80 de bannere, din care doar 20 erau cu Dragoş Frumosu, restul fiind cu UPSS, ca şi cum domnul Roman s-ar fi aflat în campanie electorală, nu eu. Săptămâna trecută au fost editate două ziarele ale partidului, distribuite pensionarilor şi muncitorilor. În cel de-al doilea număr al ziarului domnului Petre Roman i-au revenit două pagini în publicaţie, în timp ce, surpriză, Sorin Oprescu a postat tot pe două pagini ale ziarului, unde de fapt era rubrica mea! Astfel, materialul meu nu a mai intrat în ziar, membrii UPSS citind despre candidatura domnului Oprescu". Mai mult, Dragoş Frumosu susţine că a fost umilit în faţa propriului electoral, săptămâna trecută, chiar la prezentarea sa: "Tot săptămâna trecută, miercuri, la Sala Palatului, unde au fost prezenţi circa 3.000 de pensionari şi muncitori, membri ai UPSS, am fost prezentat în mare grabă de domnul Roman, acesta fiind mai curând preocupat să-şi susţină în faţa membrilor de partid. Astfel, pe scenă a urcat Sorin Oprescu, care a ţinut un discurs de circa zece minute, în timp ce mie, mi-a fost tăiat microfonul. Cu toate, în timpul alocuţiunii, Oprescu nu a spus nicio clipă că are de gând să lucreze cu consilierii UPSS în eventualitatea în care va ajuge primar. Ce a câştigat Roman în urma acestei trădări?".

Conform sursei citate, între Oprescu şi UPSS a existat o înţelegere electorală, potrivit căreia fostul PSD-ist ar fi beneficiat de sprijinul formaţiunii lui Petre Roman, dar în al doilea tur de scrutin. În schimb, Frumosu ne-a explicat că Sorin Oprescu ar fi promis Uniunii că va lucra cu consilierii săi la conducerea Capitalei. Mai mult, potrivit lui Frumosu, între Petre Roman şi Ion Iliescu au existat o serie de discuţii, cu prilejul unui eveniment la Ambasada Chinei, locul unde s-ar fi adăugat îngredientele blatului electoral. Astfel, "Roman şi-a pregătit pentru la toamnă", a repetat Frumosu care a precizat că, în urma trădării sale, UPSS va obţine cel mult doi, trei consilieri, în even­tualitatea în care, primăria Capitalei va fi câştigată de Sorin Oprescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. iliescu e in tot si in toate...numai cine e orb nu vede influenta sa in tot ceea ce a ramas din FSN

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb