ŞI-A REDUS MASIV DEŢINERILE ÎN ALTE COMPANII Soros investeşte în cel mai mare producător mondial de aur

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2016

Soros investeşte în cel mai mare producător mondial de aur

Acţiunile "Barrick Gold" s-au dublat anul acesta

Miliardarul George Soros şi-a redus cu aproape 40% investiţiile sale în acţiunile companiilor listate în SUA, în primul trimestru din anul curent, cumpărând în schimb o participaţie de 264 de milioane de dolari la cel mai mare producător de aur din lume, "Barrick Gold" Corp., conform Bloomberg.

Agenţia notează că valoarea deţinerilor fondului de investiţii al lui Soros, Soros Fund Management, a scăzut cu 37% în lunile ianuarie-martie 2016, la 3,5 miliarde de dolari.

Soros a cumpărat 1,7% din "Barrick", companie cu sediul în Toronto, ale cărei acţiuni au crescut de peste două ori anul acesta, pe fondul eforturilor de tăiere a costurilor şi reducere a datoriilor. Acţiunile "Barrick" au crescut cu 39% numai din 31 martie până acum.

Soros a mai dezvăluit că deţine opţiuni "call" pentru 1,05 milioane de acţiuni în SPDR Gold Trust, un ETF (exchange-traded fund) care urmăreşte evoluţia preţului aurului.

Miliardarul american, care şi-a construit o avere de 24 de miliarde de dolari prin investiţii în piaţă, se orientează către aur în condiţiile în care economia globală este ameninţă de riscuri. Soros a avertizat, nu demult, cu privire la riscurile care vin din partea economiei Chinei, spunând că aceasta îi aminteşte de situaţia de criză ce a afectat Statele Unite în anii 2007-2008, generând recesiune globală.

În astfel de condiţii, plasamentele în aur sunt tot mai căutate. Preţul futures al aurului cu livrare în iunie a urcat cu 0,4% ieri, la ora 10.17, la Comex New York, ajungând la 1.279,80 dolari uncia.

La începutul lunii mai, preţul aurului a trecut de 1.300 de dolari uncia, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora banca centrală a SUA va încetini ritmul măsurilor de înăsprire a politicii monetare, care au generat deprecierea dolarului.

Conform analiştilor "BNP Paribas" SA, preţul aurului va urca la 1.400 de dolari uncia anul acesta, iar "ABN Amro Group" NV preconizează o cotaţie de 1.370 dolari/uncie.

Soros a vândut o deţinere la "Level 3 Communications" Inc., care valora 173 de milioane de dolari în 31 dcembrie 2015, şi o participaţie la "Dow Chemical" Co., care valora 161 de milioane de dolari. Totodată, investitorul a înstrăinat cotele deţinute la "Endo International" Plc şi "Delta Air Lines" Inc.

Preţul aurului cu livrare imediată a urcat cu 16% în primele trei luni din acest an, avansul trimestrial fiind cel mai mare din 1986 până acum, conform Bloomberg.

Indicele Bloomberg care măsoară evoluţia acţiunilor a 14 producători majori de aur din lume s-a dublat anul acesta, după un declin de 76% în intervalul 2011-2015.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Se duce" azi, maine si ce se vor mai bucura urmasii........ 

    Daca sunt de acord cu el este pentru ca sunt ungur si eu ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb