ŞI SOCIETĂŢILE MARI POT RECUPERA 50% DIN DOBÂNDA PLĂTITĂ LA CREDITE Ionuţ Costea: O mie de companii vor beneficia de compensaţii de dobândă prin EximBank

(C.P.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 aprilie 2010

Societăţile mari pot recupera, începând din această lună, prin intermediul EximBank, până la 50% din dobânda pe care o plătesc la creditele pentru investiţii în lei contractate de la băncile comerciale, potrivit unui comunicat al băncii.

Până în prezent, produsul "Compensaţia de dobândă la creditele în lei" era disponibil numai întreprinderilor mici şi mijlocii (agenţi economici care au mai puţin de 250 de angajaţi şi care au fie o cifră de afaceri anuală care nu depăşeşte 50 milioane euro, fie un rezultat anual al bilanţului contabil care nu depăşeşte 43 milioane euro), dar aria de adresabilitate a fost extinsă la toate categoriile de societăţi comerciale.

Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, a declarat: "EximBank mai face un pas important în sprijinirea mediului de afaceri oferind posibilitatea şi firmelor mari să-şi reducă din cheltuielile cu dobânzile şi astfel să-şi continue investiţiile pentru dezvoltare. Estimăm că anul acesta peste 1.000 de agenţi economici vor putea beneficia de această facilitate generatoare de lichiditate".

EximBank a acordat anul trecut compensaţii de dobândă în valoare de aproximativ 15 milioane de lei, numărul întreprinderilor mici şi mijlocii care au beneficiat de această facilitate fiind de circa 450.

Compensarea parţială a dobânzii este un ajutor de minimis, societăţile comerciale putând beneficia de această schemă de ajutor de stat până în 2011. Companiile pot solicita compensarea parţială a dobânzii pentru creditele de investiţii contractate după 1 ianuarie 2006. Valoarea maximă a ajutorului obţinut de un beneficiar în cadrul acestei scheme nu poate să depăşească echivalentul în lei a 200.000 euro pe o perioadă de până la 3 ani fiscali.

Cererea şi documentaţia pentru acordarea compensării dobânzii se depun la sediul celor 11 unităţi teritoriale ale EximBank (Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva şi Alba Iulia) ulterior încheierii fiecărui trimestru calendaristic. Termenul limită de depunere a solicitărilor este de 5 zile lucrătoare, începând cu data de 15 a primei luni din trimestrul calendaristic.

Banca de Export-Import a României EximBank S.A. este o instituţie specializată prin care se derulează activităţi de susţinere a mediului de afaceri românesc şi a tranzacţiilor internaţionale. EximBank oferă finanţări, cofinanţări, refinanţări, asigurări, reasigurări, garanţii, destinate să contribuie la: dezvoltarea infrastructurii şi a utilităţilor de interes public, dezvoltarea regională, susţinerea activităţii de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb