SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones, la un nou record istoric

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 august 2014

Doar şase produse derivate intraseră în vizorul jucătorilor de pe piaţa Sibex după prima jumătate a şedinţei de marţi, interesul speculativ continuând să fie unul modest, în nota ultimelor şedinţe. De altfel, volumul consemnat la ora 17.00 ilustra lipsa de apetit a speculatorilor, depăşind uşor 100 de contracte, cu o valoare de 1,65 milioane de lei. Interesul redus era destul de surprinzător cu atât mai mult cu cât cotaţia futures de la Sibiu a indicelui Dow Jones a atins un maxim istoric de 17.110 puncte, cu şanse ca acest nivel să fie depăşit în partea secundă a zilei.

Cel mai lichid produs era totuşi derivatul pe indicele Dow Jones cu 81 de contracte pe scadenţa de luna viitoare. Participanţii speculau pe o apreciere de 45 de puncte, la 17.100 de puncte în contextul în care la NYSE se observau creşteri ale indicilor reprezentativi, cu DJIA în jurul aceleiaşi valori şi cu S&P 500 fluctuând în jurul pragului de 2000 de puncte, după ce acţiunile din sectorul energetic au crescut. Investitorii aşteptau, de asemenea, un raport privind încrederea consumatorilor.

În sectorul derivatelor valutare se paria pe aprecierea euro faţă de dolar, cotaţia pe scadenţa septembrie fiind de 1,31980 USD, cu 0,05% peste închiderea anterioară. Volumul era însă modest, de numai 14 contracte pe termenul apropiat. Pentru scadenţa decembrie euro staţiona la 1,32 dolari, cotaţie stabilită după încheierea a trei contracte.

De pe segmentul derivate pe acţiuni europene, doar contractul pe titlurile Deutsche Bank era speculat, dar la un nivel inferior şedinţelor anterioare, înregistrându-se 11 contracte pe scadenţa de luna viitoare. Cumpărătorii beneficiau de o apreciere de 2%, la o cotaţia de 26,01 euro. Piaţa sibiană urmărea direcţia acţiunii DBK de pe plan extern. Sectorul derivatelor pe acţiuni autohtone era aproape ignorat, după şapte ore un singur contract fiind realizat pe simbolul DESIF5 septembrie. Cotaţia unei acţiuni SIF Oltenia valora 1,8190 lei, în urcare cu 5,42%.

În sectorul spot se tranzacţionaseră 59 de acţiuni PPLI din două tranzacţii, cotaţia unui titlu staţionând la 6 lei.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb