SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones tatonează din nou nivelul de 17.000 de puncte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 octombrie 2014

După ce nivelul de lichiditate a depăşit 2100 de contracte în şedinţa de marţi, "apetitul" pentru futures a scăzut brusc în prima jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii. Numărul contractelor încheiate până la ora 16.15 era de numai 302 iar valoarea tranzacţiilor se cifra la aproape 5 milioane de lei. O implicare mai slabă în primele 6-7 ore ale zilei nu înseamnă însă neapărat că şedinţa e una compromisă, jucătorii putând impregna oricând un ritm mai puternic, în funcţie de evoluţia de pe piaţa americană.

Şedinţa a fost una de scadenţă pentru contractele futures SIBGOLD şi SIBGOLD_RON octombrie. Pentru aceste două produse, participanţii au putut specula între orele 9.30 - 12.25. Preţul de lichidare la scadenţă a poziţiilor rămase deschise este egal cu cotaţia A.M. de referinţă a aurului comunicată de London Gold Market Fixing Ltd. în ziua scadenţei, acesta fiind de 1228 de dolari/uncie. Închiderea poziţiilor deschise va fi efectuată de către Casa Română de Compensaţie, în şedinţa de joi (n.r. - azi).

Ca şi în ziua precedentă, cea mai bună lichiditate se menţinea pe sectorul derivatelor pe indici. Pe scadenţa decembrie se înregistrau 275 de contracte DEDJIA_RON. Cumpărătorii se menţineau pe pista câştigurilor, în condiţiile în care indicele câştiga 40 de puncte, valorând 16.970 de puncte. Pe fondul încrederii din ultimele zile, cotaţia futures de la Sibiu a Dow Jones s-a apropiat din nou de pragul de 17.000 de puncte, care de altfel a fost depăşit pe piaţa de la New-York. Direcţia pozitivă nu avea însă o fermitate care să permită o abordare la sigur a strategiilor pe cumpărare, întrucât pe piaţa americană se înregistrau variaţii reduse după creşterile importante de marţi, în condiţiile în care investitorii speculau că FED nu se va grăbi să crească rata de dobândă.

Pentru restul simbolurilor interesul era aproape inexistent. Se observau totuşi 15 contracte încheiate pe derivatele care urmăresc preţul acţiunilor Facebook. Cotaţia pe scadenţa decembrie pierdea 5,87% şi era estimată la 75,4 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb