SIBEX Debut de săptămână slab, pe piaţa derivatelor

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 noiembrie 2016

La Sibex, prima jumătate din şedinţa de debutul săptămânii nu a dat prea mari speranţe pentru o evoluţie foarte consistentă. Datele de la ora 17.45 indicau doar 16 contracte futures cu o valoare de aproape 96.000 de lei. Nici perspectivele pentru o creştere a volumului în partea secundă a zilei nu erau foarte promiţătoare în condiţiile în care derivatul pe Dow Jones era ignorat de participanţi.

Cu 7 contracte, derivatul pe cursul liră sterlină/dolar era cel mai tranzacţionat produs. Cotaţia unei monede britanice era estimată pentru scadenţa decembrie la 1,2500 dolari, după o creştere consistentă de 1,53% faţă de start of day price[1](1,2340 USD).

Derivatul pe preţul unciei de aur era şi el prezent în joc, simbolul GOLD 16L, care defineşte scadenţa decembrie 2016, totalizând 6 contracte. Pentru acest produs grecii de la ATHEXClear au stabilit o cotaţie de referinţă (start of day price[1]) de 11216,4 dolari iar cotaţia futures a aurului a coborât, în raport cu aceasta, cu 2,3 dolari, ajungând la 1214,1 USD/uncie.

O prezenţă oarecum surpriză printre simbolurile tranzacţionate era derivatul pe acţiunile E.ON AG cu 3 contracte tot pe scadenţa decembrie anul curent. DEEON 16L valora 6 euro, după o scădere amplă de 3,30% raportat la cotaţia de referinţă de la deschidere (6,2050 euro)

Pe segmentul de piaţă spot administrat de Sibex nu se înregistraseră tranzacţii.[2]

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb