SIBEX Derivatul pe aur, cel mai speculat la debutul săptămânii

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 aprilie 2016

După ce ultima şedinţă a săptămânii trecute a fost, în contextul actual al pieţei derivatelor, una intensă, prima jumătate a zilei de luni a fost una destul de bună. Conform datelor de la ora 17.45 se înregistra un total de 35 de contracte, cu o valoare echivalentă de 241.136 de lei, evoluţia din partea secundă a zilei putând aduce creşterea volumului. Şi la capitolul produse sesiunea era una promiţătoare, cu 5 simboluri tranzacţionate

Derivatul pe aur era din nou cel mai tranzacţionat, simbolul GOLD 16D care urmăreşte evoluţia unciei de aur pe scadenţa mai, totalizând 20 de contracte. Uncia era cotată la 1253,9 dolari, după o creştere consistentă de 17,6 USD faţă de "start of day price", calculat de ATHEXClear la 1236,3 dolari. Comparativ cu nivelul de la închiderea de vineri, aprecierea se cifra la 11,3 USD.

Pentru simbolul DEDJIA 15F se înregistrau 4 contracte, iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american se situa la 17.442 de puncte. Evoluţia sa era una negativă, înregistrându-se o pierdere de 203 puncte faţă de "start of day price", estimat de grecii de la ATHEXClear la 17.645 de puncte. În comparaţie cu cotaţia consemnată la închiderea ultimei şedinţe a săptămânii trecute, DEDJIA 15C pierdea 45 de puncte. Pentru scadenţa septembrie se consemna un singur contract DEDJIA 16I, iar cotaţia indicelui pierdea 208 puncte, valorând 17.526 de puncte.

Pe segmentul derivatelor valutare se înregistrau 4 contracte pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa iunie. Moneda britanică era cotată la 1,4275 USD, după o scădere de 0,76% faţă de "start of day price". Tot pe acelaşi segment se mai consemnau 2 contracte pe perechea euro/yen japonez, moneda unică fiind cotată pe scadenţa iunie la 122,9 yeni, în minus cu 0,79%.

În topul zilei mai puncta şi derivatul pe acţiunile Facebook, cu 3 contracte pe scadenţa iunie, preţul futures al unei acţiuni depreciindu-se cu 0,95% la 110 USD.

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb