SIBEX Dow Jones îşi continuă sarabanda creştere-scădere

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 septembrie 2014

În prima jumătate din şedinţa de debut a săptămânii, speculatorii de pe piaţa derivatelor de la Sibiu au pariat puternic pe deprecierea cotaţiei futures a Dow Jones care îşi continuă astfel "sarabanda" evoluţiilor alternate de la o şedinţă a alta. Cotaţia a deschis pe "roşu" iar deprecierea nu a fost una foarte puternică de la început, ea căpătând însă consistenţă după deschiderea de la NYSE. Deprecierea agresivă a antrenat însă participanţii, astfel că, după şapte ore de la deschidere, simbolul DEDJIA_RON decembrie totaliza 613 contracte. De altfel, ca în multe ale şedinţe, acest produs ţinea pe umerii săi întreaga piaţă, cu o cotă de peste 82% din volumul consemnat până la ora 17.00. Acesta se situa la 746 de contracte cu o valoare de 11,5 milioane lei. Cotaţia DEDJIA_RON pierdea 123 de puncte şi era estimată la 16.904 puncte, coborând aşadar din nou sub pragul de 17.000 de puncte. Pe piaţa din SUA, indicii reprezentativi se depreciau la începutul şedinţei, după ce săptămâna trecută S&P 500 a înregistrat cea mai slabă săptămână din aproape două luni, şi în contextul în care protestele din Hong-Kong au sporit îngrijorările despre stabilitatea geo-politică. Mai mult, revenirea cheltuielilor de consum reprezintă un argument pentru creşterea de către FED a dobânzii de referinţă, mai devreme decât este aşteptat.

Speculatorii interesaţi de evoluţia cursului euro/dolar au mizat pe moneda unică europeană, aceasta înregistrând o creştere de 0,16%, la 1,27100 dolari, euro recuperând timid din pierderile ample suferite în ultima vreme. Numărul contractelor era de 80 pe scadenţa decembrie anul curent.

Jucătorii continuau să monitorizeze atent şi evoluţia cotaţiei Apple Inc, interesul pentru titlurile companiei americane materializându-se în 50 de contracte DEAPPL decembrie 2014. Cotaţia DEAPL se deprecia cu 1,44% şi cobora la 99,10 dolari.

Pentru restul produselor, primele şapte ore ale zilei au indicat un dezinteres aproape total al jucătorilor.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb