SIBEX Investitorii mizează pe scădere pentru cotaţia futures a aurului

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 septembrie 2016

Pe piaţa Sibex, prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii nu a fost una foarte generoasă. Datele de la ora 17.15 indicau numai 13 contracte futures cu o valoare de 17.200 lei. Toate contractele menţionate proveneau de pe segmentul derivatelor pe mărfuri, de pe un singur produs: derivatul care are ca activ suport aurul. Acesta a fost tranzacţionat pe scadenţa octombrie. Uncia de aur era cotată la de 1322,3 dolari, afişând o depreciere consistentă de 15,8 dolari în raport cu cotaţia de referinţă[1] pentru deschiderea şedinţei, calculată de ATHEXClear la 1338,1 dolari. Direcţia era una negativă şi faţă de cotaţia de închidere de marţi, metalul nobil depreciindu-se însă cu 6,7 dolari. Şi pe piaţa futures americană preţul aurului a intrat în teritoriu negativ după ce dolarul a crescut înaintea discursurilor oficialilor Băncii Centrale Americane.

Pe ATS-ul administrat de Sibex se înregistrau schimburi cu 7664 de acţiuni[2], dintre care 7452 ale Confecţii Vaslui şi doar 55 ale Remat Maramureş. Cotaţia COVB staţiona la 0,12 lei/acţiune iar cotaţia REMM la 20 lei/acţiune.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb