SIBEX Lichiditate redusă în prima săptămână de după Paşti

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 aprilie 2014

Doar puţin peste 5000 de contracte au fost încheiate la Sibex săptămâna trecută, lichiditatea fiind una redusă. Operatorul de piaţă poate, însă, invoca drept scuză faptul că săptămâna a fost una "scurtă", cu numai patru şedinţe de tranzacţionare, ca urmare a zilei libere de Paşti (luni 21.04).

Prima zi de după sărbători (marţi 22.04) a fost una promiţătoare, cu un volum de aproape 1400 de contracte, majoritatea realizate pe DEDJIA_RON iunie, speculatorii exploatând creşterea generoasă a cotaţiei futures a Dow Jones. Sesiunea de miercuri, 23.04, a schimbat, însă, radical datele problemei, atmosfera de dezinteres instaurându-se ca urmare a unor variaţii nehotărâte pe culoare înguste de preţ. Ca urmare, volumul a scăzut la numai 645 de contracte. Apoi, şedinţa de joi 24.04 a schimbat datele problemei, variaţia cotaţiei futures a Dow Jones pe un culoar de 127 de puncte atrăgând speculatorii, care au dus volumul pieţei la peste 1700 de contracte.

Şedinţa de vineri a pus punct perioadei analizate cu un volum mediu de aproape 1300 de contracte şi o valoare de 19,27 milioane de lei. Dow Jones a fost din nou derivatul care a "controlat" ostilităţile, beneficiind de 1077 de contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia de la Sibex a celui mai urmărit indice american a înregistrat o scădere puternică de 119 puncte, la 16.315 puncte.

Pentru restul produselor, volumele au fost mici. Derivatul pe cursul euro/dolar a atras 49 de contracte pe scadenţa iunie, iar cotaţia futures a euro a crescut timid cu 0,09% la 1,3833 USD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb