SIBEX  Lichiditatea, în continuare la nivel redus

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 iulie 2013

Situaţia privind lichiditatea nu s-a schimbat în mod decisiv în prima parte din cea de-a doua şedinţă a săptămânii de pe piaţa Sibex. Jucătorii activi au fost mai degrabă prudenţi iar volumul înregistrat în prima jumătate a zilei era redus: doar 600 contracte cu o valoare de 7,53 milioane de lei. Comparativ cu ziua precedentă la aceeaşi oră se putea observa totuşi o îmbunătăţire, în contextul influenţei de pe pieţele externe. Prin urmare, o eventuală creştere a interesului era direct legată de partea a doua a şedinţei, depinzând în mare măsură de ştirile şi evoluţia de pe piaţa americană.

La ora 16.30, cele mai multe contracte se observau pe derivatul care urmăreşte paritatea euro/dolar. Speculatorii interesaţi de evoluţia acesteia au încheiat un număr de 254 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică câştiga teren faţă de dolar, cotaţia apreciindu-se destul de generos, cu 0,27%, la 1,31100 USD. Pe plan extern, moneda comună a oprit deprecierea din ultimele două zile faţă de dolar chiar dacă un raport a indicat că încrederea investitorilor din Germania a scăzut în mod neaşteptat luna trecută.

Pe locul secund, conform datelor de la ora 16.30, se afla DEDJIA_RON cu 137 contracte. Evoluţia Dow Jones era una nehotărâtă, speculatorii de pe piaţa sibiană aşteptând deschiderea de la NYSE şi evoluţia ulterioară pentru a-şi contura strategiile. La ora 16.30, indicele pierdea doar un dolar. Nici futures-ul pe indici din SUA nu evoluase convingător până la momentul precizat după ce indicii reprezentativi şi-au extins recordurile luni. Totuşi speculatorii stăteau însă pe poziţii, derivatul în discuţie având şanse să redevină lider în partea a doua a zilei.

Pe segmentul mărfurilor, aurul se afla pe creştere. În acest context, până la jumătatea şedinţei, au fost încheiate 51 de contracte SIBGOLD pe scadenţa august şi 25 contracte SIBGOLD_RON pe aceeaşi scadenţă. Cotaţia unciei câştiga câte 6,9 şi 6,4 dolari ajungând la 1290,5 şi la 1291,3 dolari.

Pe segmentul derivatelor pe acţiuni lichiditatea era foarte modestă.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb