SIBEX Preţul futures al aurului îşi continuă căderea

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 martie 2012

Preţurile futures au fluctuat mixt la Sibex în şedinţa de la mijlocul săptămânii, fără ca variaţiile să fie foarte ample în prima jumătate a şedinţei. Lichiditatea nu impresiona nici ea, volumul transferurilor consemnate până la ora 17.00 fiind de 5800 de contracte. Valoarea acestora era de 55,86 milioane de lei.

După aprecierile spectaculoase înregis-trate marţi în cea de-a doua parte a şedinţei, cotaţia Dow Jones a testat pe rând atât creşterile cât şi scăderile. La ora 16.30 cotaţia DEDJIA_RON creştea cu 31 puncte, la o valoare de 13.215 puncte. Apropierea scadenţei martie a menţinut tendinţa de închidere a poziţiilor deschise pe acest orizont. Pentru scadenţa iunie cotaţia futures a indicelui se aprecia cu 25 puncte, la 13.145 puncte. Nici pe piaţa futures americană nu s-au înregistrat variaţii ample după ce, în ziua anterioară, Dow Jones a crescut la NYSE la cel mai înalt punct din 2007 încoace, determinând aprecierile spectaculoase înregistrate pe piaţa sibiană marţi. La NYSE cotaţiile acţiunilor se aflau pe plus pentru a şasea zi la rând, cel mai lung raliu din februarie 2011.

O lichiditate în creştere s-a observat pe piaţa aurului, unde numărul contractelor SIBGOLD încheiate era de 1452 pe scadenţa aprilie. Metalul preţios şi-a continuat tendinţa de scădere, corelându-se cu direcţia internaţională. Pe pieţele externe uncia s-a devalorizat până la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lui ianuarie până în prezent, după ce Banca Centrală Americană a indicat o uşoară îmbunătăţire a perspectivelor economice, fapt care a dat dolarului un impuls şi a oferit investitorilor o scuză pentru a-şi reduce deţinerile de aur. La Sibex, şi cotaţia SIBGOLD_RON aprilie se deprecia cu 19,2 dolari, la 1650 USD/uncie. Numărul contractelor era de 113.

Speculaţiile pe cursurile valutare s-au realizat cu precădere pe perechea euro/dolar, care se remarca prin 280 contracte pe scadenţa iunie. Euro a scăzut faţă de dolar, în ton cu pieţele externe, moneda unică depreciindu-se cu 0,21% faţă de rivalul său american până la 1,30500 dolari. Moneda unică s-a "luptat" cu dolarul pe pieţele externe dar a atins minimul din ultima lună. Au mai fost consemnate tranzacţii pe contractul liră sterlină/dolar, moneda din insulă având un uşor avantaj. La ora 16.30 cotaţia GBP iunie creştea cu 0,05% la 1,57 dolari. Numărul contractelor era de 101.

Cotaţia futures a SIF5 s-a depreciat, estimările pentru martie indicând un preţ de 1,36 lei/acţiune, în minus cu 0,73%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unde-s Market makerii de la Sibex, unde-s volumele de acum o luna. S-au desumflat ca un balon made in China. Pacat de aia care o i-au in freza si pierd ca fraierii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb