SIBEX Ritm mai bun de tranzacţionare pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 noiembrie 2013

La Sibex, în prima jumătate a şedinţei de marţi, speculatorii au tranzacţionat la un ritm superior comparativ cu şedinţa anterioară. La ora 16.15 se înregistrau deja 1355 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor era de aproape 20 milioane lei, totaluri peste rezultatele din întreaga zi de luni. Deşi s-ar putea crede că elementul determinant care a ajutat la intensificarea speculaţiilor au fost variaţiile de preţ, volatilitatea nu a fost în primele şase ore ale zilei una foarte amplă. Spre exemplu, cel mai lichid derivat, DEDJIA_RON, a evoluat până la ora menţionată pe un culoar de 45 de puncte. Cu toate acestea, simbolul în cauză deţinea, prin 1076 contracte, o cotă de piaţă de aproape 80%. Cotaţia de la Sibex a indicelui a fluctuat mixt, testând şi creşterile şi scăderile şi, cu 15 minute înainte de deschiderea de la NYSE era estimată la 15.965 puncte, în urcare cu 23 puncte. "Cu toate că a crescut, cotaţia de la Sibiu a Dow Jones nu a reuşit să treacă în şedinţa de luni de pragul de 16.000 de puncte, deşi la un moment dat se apropiase puternic de acesta. În aceste condiţii, jocul speculativ rămâne unul foarte interesant, drept pentru care am asistat a un val de contracte în prima jumătate a zilei de marţi, fapt destul de rar şi oarecum neobişnuit. Jucătorii aşteaptă date proaspete din SUA şi în funcţie de acestea, se va contura o direcţie clară în partea secundă a zilei", a declarat un broker. Pe piaţa futures americană variaţiile au fost de asemenea mici, în condiţiile în are investitorii aşteptau declaraţii din partea preşedintelui FED, Ben S. Bernanke, aceştia dorind semnale despre momentul când banca centrală din SUA ar putea începe reducerea achiziţiilor de obligaţiuni.

O contribuţie mai consistentă ca de obicei la volumul zilei o avea derivatul pe preţul petrolului cu simbolul DEOIL_LSC decembrie. Pentru acesta şedinţa a fost una de scadenţă. Până la ora 16.15 au fost încheiate 188 de contracte, iar preţul se situa la 93,09 USD/baril, în creştere cu 0,10%, după ce anterior evoluase şi în teritoriu negativ. Direcţia oarecum neclară era una justificată în condiţiile în care în SUA petrolul de tip WTI (West Texas Intermediate) a atins cu o zi înainte minimul din ultimele cinci luni. La Sibex, poziţiile rămase deschise după ora 19.00 (ora limită de tranzacţionare în ziua de scadenţă), vor fi lichidate de către Casa Romaână de Compensaţie înaintea deschiderii sesiunii din 20 noiembrie (n.r. - azi).

Pentru perechea euro/dolar numărul contractelor încheiate era de 39 pe scadenţa decembrie. Moneda unică pierdea 0,07% faţă de dolar şi era cotată la 1,35100 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb