SIBEX Semnale pozitive pentru Dow Jones şi petrol

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 februarie 2015

După ce miercuri, în pofida unor variaţii atractive ale derivatelor pe petrol şi Dow Jones, volumul contractelor futures a fost redus, înregistrându-se cel mai slab rezultat de la începutul lunii, şedinţa de joi nu promitea o schimbare în bine a situaţiei de pe piaţa Sibex. La jumătatea sesiunii se înregistrau doar 28 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor depăşea de puţin 300.000 de lei.

Simbolul DEDJIA 15C acumula, conform datelor de la ora 17:30, un total de 11 contracte şi înregistra o variaţie pozitivă de numai 14 puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare(-) (start of day price), calculat de ATHEX Clear la 17.716 puncte. Prin urmare, această cotaţie se aprecia cu 133 de puncte în raport cu cotaţia de la închiderea şedinţei anterioare. Pentru scadenţa iunie se observa un singur contract DEDJIA 15F, iar cotaţia era de 17.655 puncte, în urcare cu 140 de puncte comparativ cu nivelul de la închiderea de miercuri. Şi pe piaţa din SUA era semnalată o evoluţie "verde", după scăderile de miercuri.

Pe segmentul derivatelor pe mărfuri se tranzacţiona contractul futures pe petrol prin simbolul OILSC 15C, care totaliza 15 contracte. Cotaţia "aurului negru" dădea semne că-şi va relua creşterea întreruptă de scăderea semnificativă de miercuri şi, conform datelor de la ora 17:30, se situa la 50,99 dolari, în urcare cu 2,5 dolari faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 48,49 USD. Preţul futures de la Sibiu al barilului de tip Light Sweet Crude câştiga 1,29 USD comparativ cu nivelul de la închiderea din şedinţa anterioară. "Ultimele şedinţe au fost caracterizate de volatilitate în ceea ce priveşte cotaţia petrolului de pe pieţele externe. Cu toate acestea, la Sibex, deşi mişcările au fost atractive, reacţia speculativă a fost extrem de redusă", a observat un broker.

Se mai înregistra şi un contract pe perechea liră sterlină/dolar, moneda britanică fiind estimată la 1,5210 USD pentru scadenţa martie, cotaţie în scădere uşoară.

(-) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17:30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb