SIBEX Sibex "moare", dar derivatul pe Dow Jones nu se predă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 iunie 2017

La Sibex, în ultima şedinţă a săptămânii trecute s-au consemnat 52 de contracte cu o valoare ce a depăşit un milion de lei, volum neaşteptat de bun, în contextul în care piaţa îşi trăieşte ultimele zile. Derivatul pe indicele Dow Jones a fost cel care a generat cea mai mare parte a volumului, cu 25 de contracte pe scadenţa iunie şi 16 pe scadenţa septembrie. Interesant este că nu s-a consemnat o scădere a numărul de poziţii deschise pe acest produs, semn că există încă posibilităţi speculative chiar şi în ultimele zile rămase până piaţa se va închide.

DEDJIA 17F (iunie) a fost cotat la 21.250 de puncte, după o creştere de 58 de puncte faţă de start of day price(1). DEDJIA 17I (septembrie) a închis la 21.203 puncte, după o scădere de 96 de puncte faţă de cotaţia de referinţă de la deschidere.

S-au mai înregistrat 11 contracte pe segmentul derivatelor valutare dintre care zece pe perechea liră sterlină/dolar scadenţa iunie şi doar unul pe perechea euro/dolar pe scadenţa septembrie. Volumul de pe derivatul liră sterlină/dolar a fost realizat în contextul în care şedinţa din 9 iunie a fost una de scadenţă pentru mai multe perechi valutare. Moneda britanică a fost cotată la 1,2731 dolari, în minus cu 1,68% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei. Euro a închis la 1,1280 dolari, în minus cu 0,54% faţă de start of day price.

Volumul total din prima săptămână din iunie s-a ridicat la 107 contracte.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb