ZIARUL BURSA

12 iunie 2017
Ediţia din 18.09.2024
Controlul dezechilibrelor într-o uniune monetară nu poate fi o problemă strict naţională

Controlul dezechilibrelor într-o uniune monetară nu poate fi o problemă strict naţională

DANIEL DĂIANUInternaţional / 12 iunie 2017

Am aşteptat cu mare interes raportul Comisiei Europene, ce conţine propuneri de reformă a Uniunii Monetare şi Economice (în prescurtare ZE). Aceste propuneri reiau idei conţinute în "Raportul celor 5 Preşedinţi" din iulie 2015 şi privesc noi instrumente şi măsuri de reglementare care să permită statelor membre să absoarbă şocuri fără costuri excesive. Raportul Comisiei reliefează ceea ce a fost mult timp teritoriu opac în dezbaterea din România privind aderarea la ZE şi anume: un design defectuos care nu a ajutat convergenţa în mod sustenabil, care nu oferă instrumente de atenuare a şocurilor asimetrice într-o uniune marcată de eterogenitate considerabilă.

SAPE a dat în judecată Electrica şi cere 800 de milioane de euro

PENTRU NEURMĂRIREA ÎNDEPLINIRII OBLIGAŢIILOR POST-PRIVATIZARE SAPE a dat în judecată Electrica şi cere 800 de milioane de euro

A.A.Piaţa de Capital / 12 iunie 2017

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) a dat în judecată Electrica, foşti administratori şi directori ai societăţii, Ministerul Economiei şi Ministerul Energiei, invocând pretenţii în valoare de aproximativ 800 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Întâlnirea Iohannis-Trump, lideri mici, speranţe mari

Întâlnirea Iohannis-Trump, lideri mici, speranţe mari

Mihnea DumitruInternaţional / 12 iunie 2017

Primirea preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă într-o vizită de lucru a fost analizată ca una de stat, în urma bunei înţelegeri pe care cei doi lideri au avut-o. Chiar dacă unele aspecte caracteristice unei astfel de întâlniri au lipsit din protocolul vizitei, este cert că modul în care preşedintele României a fost tratat, mult peste aşteptările analiştilor, indică un plus de bunăvoinţă din partea SUA.

Lumea şi noi

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 12 iunie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Percepţia importanţei şi impactului evenimentelor este întotdeauna relativă. Uneori prea relativă! Finala de feminin a turneului de tenis de la Roland Garros şi întâlnirea cu Donald Trump a preşedintelui Klaus Iohannis au ocupat mediatic sfârşitul de săptămână al românilor, deşi alegerile din Marea Britanie sau audierea în Senatul american a lui James Comey, fost şef al FBI, au făcut prima pagina a ştirilor în restul lumii. Iar ceea ce a făcut ca informaţiile privind întâlnirea preşedintelui român cu cel american să treacă dincolo de graniţele României a fost tocmai situaţia politică americană. Răspunsul lui Donald Trump la întrebarea unui ziarist american privind declaraţiile lui Comey făcute cu o zi înainte au făcut înconjurul lumii şi odată cu ele şi ocazia în care au fost spuse, conferinţa de presă comună cu preşedintele României.

Liviu Dragnea: "Nu exclud invitarea UDMR la guvernare"

Liviu Dragnea: "Nu exclud invitarea UDMR la guvernare"

Politică / 12 iunie 2017

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la Parlament, că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional se poate lua în discuţie invitarea UDMR la guvernare, în condiţiile în care el nu exclude această posibilitate, având în vedere că reprezentanţii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România au propus întotdeauna oameni competenţi în posturile guvernamentale, potrivit News.ro.

Acuzaţii grave în urma disponibilizărilor de la Telekom România

Acuzaţii grave în urma disponibilizărilor de la Telekom România

RAMONA RADUCompanii / 12 iunie 2017

Procesele de reorganizare sau disponibilizările sunt frecvente în actualul Telekom Communications (fostul Romtelecom), ne-a declarat, vineri, domnul Florin Bica, preşedintele Sindicatului Naţional de Telecomunicaţii Mobile (SNTM), vice-preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), fost angajat al Telekom Romania Mobile Communications, societate afiliată Deutsche Telekom.

Trailerul jocului "Everything" a fost nominalizat la Oscar

VENITURILE DIN JOCURILE VIDEO AU DEPĂŞIT 100 MILIARDE DOLARI LA NIVEL GLOBAL Trailerul jocului "Everything" a fost nominalizat la Oscar

ADI IACOBCompanii / 12 iunie 2017

Un trailer al unui joc video a fost nominalizat pentru prima dată la premiile Oscar: într-o postare recentă pe Tweeter, artistul irlandez David OReilly a confirmat că trailerul de 11 minute pentru jocul video "Everything" s-a calificat în categoria celor mai bune filme de scurt metraj animate, în urma succesul de la Festivalul de scurtmetraje din Viena, unde a câştigat Premiul Juriului pentru Animaţie.

Ioan Niculae, Adriean Videanu şi alte nouă persoane, trimise în judecată în dosarul Romgaz-Interagro

Ioan Niculae, Adriean Videanu şi alte nouă persoane, trimise în judecată în dosarul Romgaz-Interagro

Piaţa de Capital / 12 iunie 2017

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus, la finalul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a inculpaţilor Ioan Niculae, Mirea Marin, Alesandru Dan-Victor, Palaşcă Viorel, Videanu Adriean, Apan Ioana, Kramer Alpar, Toth Francisc, Stancu Lucian Adrian, Veza Marius Leonte, Ionaşcu Lucia şi persoana juridică SC Interagro sa, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Big Brother" cu efect pozitiv

EDUCAŢIE "Big Brother" cu efect pozitiv

O.D.Cultură / 12 iunie 2017

Diminuarea numărului de elevi care fraudează examenele de Bacalaureat şi Capacitate, graţie introducerii camerelor de supraveghere în sălile de examen, reprezintă unul dintre puţinele lucruri bune petrecute în învăţământul autohton.

MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2017

MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2017

Internaţional / 12 iunie 2017

Producţia industrială din Germania a crescut peste aşteptări în aprilie 2017, cu o rată lunară de 0,8%, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 2,9%, de la 2,2% în luna anterioară.

Piaţa a încheiat săptămâna în scădere

BVB Piaţa a încheiat săptămâna în scădere

Andrei StanPiaţa de Capital / 12 iunie 2017

Piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat vineri o nouă şedinţă de scăderi, în contextul în care a fost realizat un volum de tranzacţionare de 47,2 milioane de lei, mai mic decât cel din ziua anterioară (58,64 milioane de lei), iar...

Toma Petcu vrea investiţii la CE Oltenia

Toma Petcu vrea investiţii la CE Oltenia

C.P.Companii / 12 iunie 2017

Toma Petcu, ministrul Energiei, a subliniat, săptămâna trecută, în cadrul unei vizite la CE Oltenia, importanţa realizării investiţiilor programate pentru menţinerea activităţii companiei, cu implicarea autorităţii în deblocarea cererilor de...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo