VENITURILE DIN JOCURILE VIDEO AU DEPĂŞIT 100 MILIARDE DOLARI LA NIVEL GLOBAL Trailerul jocului "Everything" a fost nominalizat la Oscar

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 iunie 2017

Trailerul jocului "Everything" a fost nominalizat la Oscar

Tom Wehmeier, Atomico: "Există mai mult de două miliarde de «gameri» la nivel global"

Multe grupuri industriale chinezeşti au cumpărat, recent, companii de jocuri din Occident ca să-şi majoreze marjele de profit

Un trailer al unui joc video a fost nominalizat pentru prima dată la premiile Oscar: într-o postare recentă pe Tweeter, artistul irlandez David OReilly a confirmat că trailerul de 11 minute pentru jocul video "Everything" s-a calificat în categoria celor mai bune filme de scurt metraj animate, în urma succesul de la Festivalul de scurtmetraje din Viena, unde a câştigat Premiul Juriului pentru Animaţie.

Industria jocurilor video a suferit Industria jocurilor video a suferit modificări semnificative, acoperind mai multe sectoare şi generând venituri mai mari decât industria cinematografică şi muzicală, scrie Nasdaq.com.

Veniturile din jocurile pe calculator au depăşit pentru prima dată, în 2016, 100 de miliarde de dolari la nivel mondial (într-un an), iar China a depăşit Statele Unite ale Americii în ceea ce priveşte mărimea pieţei de profil, potrivit unui raport publicat de firma britanică Atomico.

Cei 600 de milioane de jucători din China au generat 24,6 miliarde de dolari din valoarea pieţei globale de 101,1 miliarde de dolari din industrie, faţă de SUA - cu 24,1 miliarde de dolari.

Multe companii industriale chinezeşti, de la producători de solvenţi chimici până la procesatori de carne, au cumpărat recent companii de jocuri din Occident ca o modalitate de a-şi majora marjele de profit. Conform Bloomberg, până în 2015, 70% din toate achiziţiile de companii de jocuri au fost făcute de cumpărători chinezi.

În 2015, industria globală a jocurilor a atins 91,8 miliarde de dolari, potrivit datelor companiei de cercetare Newzoo.

Bloomberg precizează că un contribuabil notabil la creşterea acestei industrii a fost magazinul de aplicaţii Apple din China. În 2016, China a realizat 31% din totalul de 18 miliarde de dolari generaţi de jocuri pentru sistemul de operare Apple - iOS, în comparaţie cu doar 3% din totalul de 2,4 miliarde de dolari în anul 2012.

Tom Wehmeier, director al Atomico, a subliniat că mai multe etape majore au fost atinse în 2016, adăugând: "Astăzi există mai mult de două miliarde de «gameri» la nivel global".

În Europa şi în SUA, cifrele continuă să crească alături de încrederea investitorilor, potrivit firmei Atomico. Industria globală a jocurilor va genera venituri de aproximativ 109 miliarde de dolari în 2017, dintre care 42% vor proveni din titluri mobile. Această industrie va creşte până la 129 de miliarde dolari până în 2020, potrivit studiilor, moment în care sectorul mobil va depăşi valoarea combinată a tuturor platformelor tradiţionale pentru jocuri - console şi computere personale (PC) - generând 51% din veniturile totale pentru industrie.

Faima jocurilor mobile a fost consolidată de lansări ale companiilor cunoscute în domeniul jocurilor video, precum "Pokemon Go" şi "Clash Royale", scrie VentureBeat.

Piaţa jocurilor pe mobil a început să se maturizeze şi acum seamănă mai mult cu editarea tradiţională a jocurilor, necesitând cheltuieli de producţie şi marketing tot mai mari.

Un actor nou pe piaţa jocurilor video este realitatea virtuală (VR), care însă nu a întrecut aşteptările companiilor dedicate acestui tip de tehnologie. SuperData, o companie care studiază piaţa jocurilor video, aşteaptă ca firmele cu mai multă experienţă în producţia de hardware, precum Sony şi HTC, să preia conducerea sectorului VR în 2017. Totuşi, veniturile din jocurile video pentru VR au ajuns la 4,4 miliarde de dolari în 2016, în creştere cu 34%.

Deşi nu mai înregistrează creşteri precum în alţi ani, jocurile pentru PC continuă să reprezinte o parte importantă a pieţei jocurilor video. De asemenea, sectorul jocurilor video pentru PC-uri a înregistrat şi o îmbunătăţire importantă prin lansarea unei noi generaţii de plăci grafice, oferind o creştere de 40% a puterii grafice şi o reducere de 20% a consumului de energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb