SIBEX Speculatorii au stat din nou în expectativă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 ianuarie 2013

Prezenta speculatorilor pe piaţa futures sibiană a fost una medie în prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii. Prin urmare, lichiditatea era una în nota obişnuită, datatele de la ora 17.00 indicând peste 500 de contracte, cu o valoare de 5,4 milioane lei. Cu câteva excepţii, cotaţiile instrumentelor tranzacţionate se apreciau. Jucătorii de la Sibex, ca şi cei de pe pieţele externe, au preferat o atitudine de aşteptare, înainte ca votul privind suspendarea pragului limită de îndatorare din SUA să fie exprimat de Camera Reprezentanţilor.

Pentru derivatul pe Dow Jones se observau 270 de contracte încheiate pe scadenţa martie. Vânzătorii speculau creşterea Dow Jones. Pe piaţa mamă, în SUA evoluţia a fost iniţial una nehotărâtă, dar apoi s-au impus creşterile. Aceeaşi tendinţă verde se observa şi la Sibex şi, la ora 17.00, cotaţia indicelui câştiga 25 de puncte, şi era cotată la 13.704 puncte. "Cu siguranţă, evoluţia indicelui american de pe piaţa americană, după derularea votului din Congresul SUA pentru limita de îndatorare, îşi va exercita din plin influenţa şi la Sibex şi, dacă vom avea fluctuaţii mari de preţ peste ocean, este posibil să crească interesul speculativ şi la Sibiu", a declarat un broker.

Speculatorii interesaţi de evoluţia cursului euro/dolar au mizat pe moneda europeană, aceasta înregistrând creşteri. La jumătatea zilei, numărul de contracte era de 87 pe scadenţa martie. Pentru aceasta, euro se aprecia timid, cu 0,04% şi valora 1,33250 USD.

Pe segmentul derivatelor pe acţiuni interesul a fost redus cu numai 39 de contracte pe simbolul DESIF5 martie. Cotaţia sa a crescut cu 0,88%, la 1,49 lei/acţiune. Pentru iunie s-au realizat doar 4 contracte DESIF5. Cotaţia a crescut cu 1,28%, la 1,5010 lei/acţiune.

În schimb, s-a putut observa o creştere a interesului pentru speculaţiile cu preţul aurului, după o perioadă nu prea productivă pe acest segment. La ora 17.00, numărul contractelor SIBGOLD februarie era de 104, iar cotaţia creştea cu 3,9 USD, valorând 1694,5 dolar/uncie, după ce iniţial a înregistrat şi scăderi. Cotaţia simbolului SIBGOLD_RON februarie pierdea 1,3 USD şi valora 1693,7 dolari/uncie dar numărul contractelor era mult mai mic: 12. Aurul a pendulat între creşteri şi scăderi şi pe pieţele externe.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb